Balıkesir’deki grizuda ölü sayısı: 13

Özel bir işletmeye ait maden ocağında, 46 işçinin çalıştığı vardiyada, 18.00 sıralarında grizu patlaması oldu. Patlama sonucu 13 işçi yaşamını yitirdi. Yaralanan 18 işçi, Dursunbey Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Balıkesir’deki hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olan 6 yaralı, daha sonra İzmir ve Bursa’daki hastanelere gönderildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, daha önce 17 kişinin öldüğü belirtilen maden ocağındaki grizu patlamasında yaşamını yitirenlerin sayısının, 13 olduğunu açıkladı.

Dinçer, madendeki kazada yaralanarak Balıkesir Atatürk Devlet ve Balıkesir Devlet Hastanesine sevk edilen yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, Dursunbey’de yaptığı patlamada ölenlerin sayısı ile ilgili bir karışıklık olduğu, ölü sayısının daha az olabileceği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
”Şu an itibariyle kaybımız 17 değil, 13. Şimdi 13 kaybımız gözüküyor. 13 kaybımız var. Tek tek tespitleri yaptık. Diğer hastanelerdeki 4 arkadaşımızın durumu daha kritik. Henüz 2 tane hayati tehlikeyi atlatamamış arkadaşımız var. Diğerlerinin durumları iyi gözüküyor. Hastanede tedavi altında bulunan toplam 18 arkadaşımız var.”

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, Engin Tanrıkulu, İbrahim Saygılı, Muammer Karaca, Mustafa Demirel, Ali Yaran, Önder Kartefe, Celal Karakafa, Serkan Aydın, İsmail Görlen, Bünyamin Tuncay, Süleyman Duman ve Mehmet Özel ile maden mühendisi Özgür Seçkin’in, madendeki kazada hayatını kaybettiğini söyledi.

Maden ocağının sahibi Erhan Ortaköylü göçük öncesi 49 kişilik vardiyada 46 işçinin işbaşı yaptığını, 3 işçinin ise işe gelmediğini söyledi.

OCAKTA YANGIN ÇIKTI

Patlamanın yaşandığı ocakta yangın çıktığı bildirildi.

Yangına, madene bakım, onarım ve su tahliyesi işlemi yapmak üzere giren yaklaşık 20 kişilik işçi grubu müdahale etti.
İşçilerin, alevlerin önüne baraj kurarak yangının ocağın diğer bölümlerine sıçramasını önlemeye çalıştıkları öğrenildi.

3 İŞÇİNİN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Dursunbey’deki grizu patlamasında yaralanan ve tedavi için İzmir’e getirilen 3 işçinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

AA muhabirinin Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinden elde ettiği bilgiye göre, Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy’deki maden ocağına meydana gelen patlamada yaralanan maden işçileri İbrahim Arslan (45), Arif Bozdemir (28) ve Mehmet Demirel’in (38) tedavileri, yanık tedavi servisinde devam ediyor.

MADEN OCAĞININ SAHİBİ FENALAŞTI

İfade vermek üzere savcılığa giden maden ocağının sahibi Erhan Ortaköylü’nün fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Kalbinden rahatsızlığı bulunduğu belirtilen Ortaköylü’nün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

AYNI OCAKTA 2006’DA DA 17 İŞÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Şen Madencilik Sanayici ve Ticaret A.Ş’ye (Şentaş Madencilik) ait Odaköy’deki kömür ocağında, 1 Haziran 2006’da grizu patlaması yaşanmıştı.

Meydana gelen patlamada, 17 işçi hayatını kaybetmiş, 7 işçi de yaralanmıştı.

Olaydan bir gün sonra Manisa’nın Soma ilçesindeki Ege Linyit İşletmesi’nden gelen 5 kişilik bilirkişi heyetinin yaptığı inceleme sonucunda, maden ocağında havalandırmanın yeterli olmadığı ve patlamaya antigrizu özelliği taşımayan elektrik kablolarının neden olduğu bildirilmişti.

1235120cookie-checkBalıkesir’deki grizuda ölü sayısı: 13

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.