Balıkçılara 1 Eylül’de ‘rastgele’ denilecek

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, su ürünleri avcılığında ilkenin, halkın dengeli ve sağlıklı beslenmesinde önemli bir hayvansal protein kaynağı olan balık stoklarını koruyarak en ekonomik şekilde yararlanmak ve sürdürülebilir işletilmesini sağlamak olduğu belirtildi.

Sorumlu ve sürdürülebilir avcılığın sağlanmasına yönelik son yıllarda kontrol ve denetimlere ağırlık verildiği, bunun için gerekli altyapının kurulduğu ifade edilen açıklamada, bu kapsamda su ürünlerinin karaya çıkış noktalarında kayıt altına alınması ve avcılıkla ilgili verilerin sağlıklı toplanması için Balık İdari Binaları kurulduğu bildirildi.

Yasadışı avcılık faaliyetlerinde bulunanların tespiti ve önlemeye yönelik Gemi İzleme Sistemi de kurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Balıkçı tekneleri tarafından kullanılması zorunlu olan seyir defterinin bilgileri, karaya çıkış bildirimi, nakil belgesi, depolama bildirimi ve satış bildirimi verilerinin girileceği Su Ürünleri Bilgi Sisteminin yazılımı tamamlanarak veri girişine başlanmıştır.

Hamsi avcılığında arz ve talep dengesi kurarak kaynakların sürdürülebilir kullanımı amacıyla gündüz av yasağı ve tekne başına günlük av kotası getirilmiştir. Hamsilerin taşınacağı kasalar için ağırlık ve standart ölçü getirilmiştir.

Balıkçılarımız tarafından denizlerimizden binbir emek ve zahmetle sofralarımıza ulaştırılan ve insan beslenmesinde özellikle çocukların gelişiminde ve erişkin insanların sağlıklarının korunmasında ve sürdürülmesinde sayısız faydaları olan bu değerli ürünü halkımızın sezonunda bolca tüketmesini istiyoruz.”

1216800cookie-checkBalıkçılara 1 Eylül’de ‘rastgele’ denilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.