Ballarat’a misafir geldi

2002 yılından bu yana Gelibolu’yu ziyaret eden Ballarat’taki Mt Clear College öğretmenleri, okul öğrencileri ile birlikte bu kez Gelibolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.

Akrabaları 1915’de Gelibolu’da çarpışan Mt Clear College öğretmenlerinden Ian Simpkin, Gelibolu’yu 1990’lardan bu yana 5 kez ziyaret etti. O zamandan bu güne iki okul arasındaki ilişki gelişti ve Gelibolu Lisesi öğrencileri bu yıl Avustralya’ya geldi.

Ballarat’taki anıtta saygı duruşunda bulunan 17 yaşındaki Engin Sönmez, 15 yaşındaki Damla Güven’e Ballarat RSL yöneticileri ve Belediye Başkanı David Vendy de eşlik etti.

Herald Sun Gazetesi’ndeki habere göre Avustralya’ya gelen Gelibolu Lisesi öğrencileri, okullarında düzenlenen ve 275 öğrencinin katıldığı “Çanakkale Savaşları” konusundaki kompozisyon yarışmasını kazanarak bu seyahate katılmaya hak kazandı.

Gazeteye konuşan Engin Sönmez, “Türklerle Avustralyalılar arasındaki savaşı; Türklerin babası, büyük komutan Atatürk’ün bu savaşta halkımıza nasıl önderlik ettiği anlatıyoruz” derken; Damla Güven, büyük büyük annesinin Atatürk’le tanıştığını söyledi.

1098560cookie-checkBallarat’a misafir geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.