Baltimore’da olağanüstü hâl

Kentte geceleri sokağa çıkılması da bir hafta boyunca yasaklandı. Karar yerel saat ile 22.00-05.00 saatleri arasında geçerli olacak.

Baltimore’da ayrıca Ulusal Muhafız gücüne bağlı yaklaşık 5 bin asker konuşlandırılacak.

Kentin bağlı olduğu Maryland eyaletinin valisi Larry Hogan, kentte Ulusal Muhafız güçlerinin konuşlandırması kararının “son çare” olarak alındığını söyledi.

Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake ise “Bu gece gördüğümüz yıkım çok üzücü…Adalet isteyen kişilerin barışçı gösterileriyle şiddeti kışkırtmak isteyen haydutlar arasında bir fark olduğu gayet açık. Durumun kontrol altına alınması için eldeki tüm kaynaklar kullanılıyor.” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama daha önce yönetiminin Baltimore’da düzenin tesisi için her türlü desteği vereceğini söylemişti.

27 kişi gözaltına alındı

Baltimore’da gece inşaat halindeki, gençlere ve ailelere hizmet verecek bir sosyal merkez ateşe verildi. Önceki saatlerde de onlarca kişi polisle çatışmaya girdi ve 15 polis yaralandı. Polis en az 27 kişiyi gözaltına aldı.

Dün helikopterlerle çekilen görüntülerde, onlarca insanın sokaklarda olduğu ve polisle çatıştığı görülüyordu. Polis araçları taşlı saldırılara hedef oldu ve ateşe verildi.
Şiddet olaylarıyla birlikte 620 bin nüfuslu kentte bazı yerler yağmalandı, bazı noktalarda da yangınlar çıktı.

Baltimore’da Freddie Gray’in 19 Nisan’da ölmesinden bu yana protestolar sürüyor.

25 yaşındaki Gray gözaltında hastanelik olmuş, bir hafta hastanede kalmış, daha sonra hayatını kaybetmişti.

ABD Adalet bakanlığı Gray’in omurgasındaki yaralanmaların nerede ve ne zaman oluştuğunu soruşturuyor. Olayla ilgili görülen 6 polis memuru görevden alındı.

1451390cookie-checkBaltimore’da olağanüstü hâl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.