Balyoz’da 20 tutuklama

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

20 TUTUKLAMA

Sorgularının ardından hakim karşısına çıkan eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü’nün de aralarında bulunduğu 4 kişi, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut, Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak ve emekli kurmay albaylar Ümit Özcan ve Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu, emekli Albay Kubilay Aktaş ile 6 muvazzaf subayın tutuklanmasına karar verildi. Bu kişiler tutuklama kararının ardından cezaevine götürüldü.

SERBEST BIRAKILANLAR

Sorgularının ardından emekli Korgeneral Ayhan Taş, emekli Koramiral Lütfi Sancar, emekli Tuğamiral Engin Baykal, emekli tuğgeneraller Gaffur Aksu, Ahmet Baki Erdoğan, emekli Kurmay Albay Ahmet Metin Dikici, emekli albaylar Yusuf Ziya Toker, Musa İstek, Mustafa Çalış, emekli Astsubay Adil Erden ve Albay Cengiz Köylü ise serbest bırakıldı. Bir muvazzaf subay hakkında denetimli serbestlik hükmü uygulanırken, bir muvazzaf subay ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

SAĞLIK KONTROLÜ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli orgeneraller İbrahim Fırtına, Çetin Doğan ve Ergin Saygun ile emekli Oramiral Özden Örnek, sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumuna götürülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar emniyete getirildi.

SORGUYA KATILACAĞIM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakadı, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gelişi sırasında, basın mensuplarının soruları üzerine, soruşturma savcılarıyla birlikte kendisinin de kuvvet komutanlarının sorgusuna katılacağını ve savcılarla beraber sorular yönelteceğini belirtti.

Tutanakta kendisinin de imzasının yer alacağını ifade eden Çolakkadı, kuvvet komutanlarının sorguya ne zaman getirilecekleri konusunda saatin henüz belli olmadığını, geldikleri zaman, savcıların kendisini de çağıracaklarını söyledi.

1235240cookie-checkBalyoz’da 20 tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.