‘Bağımsız Kürt devleti olmayacak’

Haşimi, görüşmelerinin olumlu geçtiğini, Türkiye ve Irak’ın ortak çıkarları ve ilgi alanları bulunduğunu belirterek, ortak endişelerden birinin PKK olduğunu vurguladı.

Haşimi, “Irak’taki Kürt liderleri, merkezi yönetim ve Türk hükümeti arasındaki diyaloglara baktığımızda şunu söyleyebilirim: Kürt liderleri PKK’nın saldırılarına son verilmesi konusunda samimi. PKK’yı uyaracaklarına söz verdiler. Belirli bir aşama kat etmiş durumdalar. PKK’lılara iki seçenek kalıyor: Ya silah bırakacak, af dileyecekler ya da bu ülkeyi (Irak’ı) terk edecekler. Çünkü PKK, Türkiye’nin canını yaktığı gibi Irak’a da zarar veriyor”dedi.

Irak’ın kuzeyinde bir Kürt devleti olasılığının sorulması üzerine Haşimi, “Hiçbir şekilde bağımsız bir Kürt devleti olmayacak. Kürtler Irak devletinin parçası olmaya devam edecek. Kürt liderlerinin çok büyük çoğunluğu birleşik bir Irak’tan yana. Araplar ve Türkmenler gibi Irak milletinin parçası olarak yaşamaya devam etmek istiyorlar” diye konuştu.

-BAYKAL’I KUCAKLARIZ-

Haşimi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin davetini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, “Baykal’ı sevgiyle kucaklarız. Şahsen kendisini ağırlarım, bunu zevkle yaparım “dedi.

1206360cookie-check‘Bağımsız Kürt devleti olmayacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.