“Bağımsız İskoçya” yoluna devam

Referanduma giden İskoçya’daki son durumu “Scottish National Party”nin Güney İskoçya Branşı Başkanı Sıtkı Nalcı değerlendirdi.. 30 yılın üzerinde İskoçya’da yaşayan Akşehirli bir kimya mühendisi olan Nalcı 8 yıldır partili olduğunu söyledi. Ayrıca İskoçya Yabancılar Derneği ile 2013’te kurulan Türk-İskoç Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yapan Nalcı, İskoçya’nın bağımsızlığını kazanması için gece gündüz çalışmıştı…

Nalcı, İskoçya’da bağımsızlık isteyenlerin yoluna devam edeceklerini vurgulayarak eninde sonunda ülkenin bağımsız olacağına inandığını söyledi.

“Maalasef İskoçyadaki sandıklardan ‘Evet’ oyu çıkmadı fakat sonuç olarak İskoçya için ve İskoçyadaki Türkler dahil bütün azınlıklar için oldukça başarılı bir atılım” diyen Nalcı şöyle devam etti:

“Sıfırdan başladığımız ve bütün medya ve sistemin karşıt olmasına ragmen İskoç halkının yarıya yakını (45%) bugünkü sistemden ve yönetimden memnun olmadıklarını açıkca oylarıyla gösterdiler.

Şimdi ‘Hayır’cıların liderlerinin son günlerdeki verdikleri vaad ve sözlerin yerine getirilmesi ve bunlarında verdikleri zaman çerçevesi içerisinde uygulanması çok önemli. Bunuda bütün İskoç halkı ile birlikte yakından izliyeceğiz.

Bu vaadler yerine getirilmeye başladığı zaman Birleşik Krallığın yavaş bir şekilde ‘federal’ bir krallık veya hükümet sistemine geçişinin ilk işaretlerini görmeye başlıyacağız. Buda bağımsızlığın güçlenmesinin ve ölmediğinin ilk yankıları olacak.

Bu vesile ile her iki tarafıda başarılı bir referendum kampanyası yürüttükleri için gönülden tebrik ediyorum.”

851900cookie-check“Bağımsız İskoçya” yoluna devam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.