Başından vurularak öldürüldü

Başkent Trablus’da bir basın toplantısında konuşan Cibril, Kaddafi’nin bir kanalizasyon borusuna saklanmaya çalışırken yakalandığını ve UGK askerlerine direniş göstermediğini söyledi.

Gazetecilere adli tıp raporunu okuyan Cibril, sağ kolundan vurulan Kaddafi’nin bir kamyona taşındığını, araç hareket ettiğinde çapraz ateş açıldığını ve devrik liderin başından vurulduğunu belirtti.

Adli tıp uzmanlarının Kaddafi’nin başına isabet eden kurşunun UGK askerlerine mi yoksa kendisine bağlı birliklere mi ait olduğunu tespit edemediğini söyleyen Cibril, Kaddafi’nin hastaneye getirilmeden birkaç dakika önce öldüğünü sözlerine ekledi.

‘ATEŞ ETMEYİN’ DİYE BAĞIRDI

Kaddafi’yi ele geçiren muhalif askerler, devrik liderin Sirte’de bir menfezde saklandığını belirterek, ele geçirildiği sırada “Ateş etmeyin!, Ateş etmeyin!” diye bağırdığını açıklamıştı. Ancak yayınlanan videolarda Kaddafi’nin yaralı olarak yerde sürüklendiği görüldü.

KADDAFİ’NİN CESEDİ CAMİYE KONULDU

Muammer Kaddafi’nin cesedi Misrata kentine getirilerek bir camiye yerleştirildi. Güvenlik nedeniyle caminin yeri açıklanmadı. Ulusal Geçiş Konseyi’nden yapılan açıklamada, Kaddafi’ye İslami usullere göre tören düzenleneceği ve Misrata’da toprağa verileceği belirtildi.

SEYFÜLİSLAM YAKALANDI, MUTASSIM ÖLDÜRÜLDÜ

Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’nin yakalandığını, Kaddafi’nin diğer oğlu Mutassım’ın ise babasıyla saklandığı yerde öldürüldüğü açıklandı. Ulusal Geçiş Konseyi yetkilileri, Mutassım’ın öldüğünde babası Muammer Kaddafi’yle aynı yerde olduğunu belirtti.

GENELKURMAY BAŞKANI DA ÖLDÜRÜLDÜ

Arap televizyonu El Cezire, Muammer Kaddafi’nin Genelkurmay Başkanı Ebu Bakr Yunus’a ait olduğu iddia edilen bir ceset yayınladı. Ulusal Geçiş Konseyi, Yunus’un çatışmalarda öldürüldüğünü belirtmişti.

ABD ise, Kaddafi’nin yakalanıp yakalanmadığını şu anda teyit edemediklerini belirtti.

NATO TEYİT ETMEDİ

NATO, devrik Libya lideri Kaddafi’nin yakalandığı yönündeki bilgileri araştırdıklarını ancak bu aşamada öldürüldüğü veya yakalandığını teyit etmelerinin zor olduğunu açıkladı.

SÖZCÜSÜ DE YAKALANDI

Ulusal Geçiş Konseyi, devrik lider Muammer Kaddafi’nin sözcüsü Musa İbrahim’in de yakalandığını belirtti.

RUSYA: KADDAFİ’NİN KADERİNİ LİBYA HALKI BELİRLEMELİ

Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, Muammer Kaddafi’nin kaderine Libya halkının karar vermesi gerektiğini belirtmişti.

DOĞDUĞU KENT SİRTE DÜŞTÜ

Libyalı muhalifler, iki aydır büyük bir saldırı başlatıkları Kaddafi’nin doğum yeri Sirte’yi bu sabah ele geçirdiklerini ve merkeze yeni Libya bayrağını diktiklerini belirtmişti.

Ulusal Geçiş Konseyi güçleri, bu hafta başında Beni Velid kentini de ele geçirmişti.

1315420cookie-checkBaşından vurularak öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.