BA’nin ahlaksız teklifine ‘hayır’

Daily Telegraph maddi açıdan zor durumda olan şirketin Genel Müdürü Willie Walsh, şirkete yardımcı olmak amacıyla bu ayki 61 bin sterlinlik maaş çekini almayacağını yazdı.

BA’in 40 bin personeline gönderdiği açıklamada, “Bedava çalışın ya da ücretsiz izin alın. Ayrıca isteyenler part-time’a geçebilecek ya da uzun dönemli ücretsiz izne çıkabilir” önerisini sunmuştu.

Daily Telegraph, BA sendikalarının teklife “Yüksek maaşlı genel müdürün maddi imkanları, bedavaya çalışmaya izin verebilir. Bizim üyelerimizin gücü buna yetmez” diyerek olumsuz yanıtladığını yazdı.

Gazeteye göre bir başka sendika da, yöneticilerden böyle bir fedakarlık istemeden önce yüklü ikramiye paketlerinden vazgeçmelerini istedi.

LENİN DE UYGULAMIŞ

The Guardian’ın baş makalelerinden birinde ise BA yönetiminin bu talebi, Sovyetler Birliği’nde Lenin döneminden kalma bir uygulamaya benzetildi.

Makale özetle şöyle:

“1 Mayıs 1920’de Lenin, yoldaşlarından bir günlüğüne bedava çalışmalarını istedi. Rus Subbotnikleri diye adlandırılan bir uygulamanın ilk örneğiydi bu. Kabul ettirmesi kolay değildi, ancak en azından büyük devrimci (pek inandırıcı olmasa da,) bedava çalışmanın, işçilerin bambaşka bir hayata kavuşacağı yeni bir düzen yaratmak için gerekli olduğunu söyleyebilirdi. BA personelinden de tam bir ay bedava çalışmaları isteniyor. Ama onlar için bir ütopya olasılığı yok.”

1207020cookie-checkBA’nin ahlaksız teklifine ‘hayır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.