Banka soymak meğer akıl kârı iş değilmiş

FBI’nın birkaç yılı alan araştırmaları sonunda banka soymanın eskisi kadar kazançlı bir iş olmadığı, sadece heyecan duygusu yaratmak dışında bir işe yaramadığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl içinde ABD’de meydana gelen 1081 adet banka soygununu inceleyen FBI, bu silahlı soygunlardan elde edilen ortalama parayı açıkladı: 5 bin 531 Dolar!

FBI, bu kadar para için 45 sene hapis cezasını göze almaya kalkışmanın ekonomi ve finans açısından anlamsız bulunduğu savıyla yayınlamış olduğu rapor, başta The Wall Street Journal gibi ünlü gazeteler olmak üzere tüm basında yer aldı. Böylece bu haberi okuyan, gelecekte banka soymaya niyeti olanların hevesi de kursağında kalmış oldu. Uzmanlara ve yorumculara bakılırsa, artık bankalarda para bulunmuyor ve bilgisayar teknolojisiyle para ortada görülmeden kayıtlarda dolaşıyor. Eller yukarı, bu bir soygundur diyerek kasayı boşaltmak isteyenlerin bu yüzden yeteri kadar para bulması artık zor görünüyor. Bu nedenle çuval dolusu para alacağını zanneden soyguncular sadece ortalama 5 bin Dolar alıp bankadan kös kös dışarı çıkarak, bir de üstüne üstlük hayal kırıklığına uğruyor.

1540600cookie-checkBanka soymak meğer akıl kârı iş değilmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.