Bankacı kadınların sütyen bağcığı görünmeyecek!

43 sayfalık kılık kıyafet yönergesi 2011 yılından itibaren UBS’de çalışan Amerikalı memurlara yönelik olarak hazırlandı. Buna göre, erkeklerin aşırı sakal ve bıyık bırakmaları yasaklanırken, ayrıca saçlarını en geç 3 haftada bir berbere göstermeleri gerektiği yayınlandı. Erkeklerin dize kadar çıkan çorap giymesi, kısa çorapların pantolon altından görünmemesi, iç çamaşırlarının açık kalmış fermuar gibi yerlerden ortaya dökülmemesi sıkı sıkı tembih edildi. Ayrıca erkek memurların sarımsak ve soğan yiyerek, bir de üzerine sigara içerek işe gelmesi kat’iyetle yasaklandı.

Kadın memurlar bu yönergeye göre daha çok “zapt ü rapt” altına alınıyor. Bankadaki bayanların bundan böyle gömlekleri son düğmeye kadar kapalı olacak ve üstten birinci düğmenin altı açılmayacak. Zira, yönergeyi yazanlar, bu durumda kadınların sütyenlerinin göründüğü ve böylece erkek müşterilerin bankadan ayrılmadığı, işlemlerin uzayıp gittiğini açıkladı. Gömleğin aralığından sütyen seyrine dalan erkek müşterilerin, “Bunu anlamadım, hesabımda kaç para varmış yani” gibi sorularla zamanı uzatıp “dikizlemeye” yattığı da üstü örtülü olarak ifade edildi.

Bayan memurların kırmızı ve pembe oje dışında mor, siyah ve başka renkler kullanması yasaklanırken, ayrıca tırnaklara yapılan çeşitli süsler tamamen iptal edildi. Kulaklara, boyun ve parmaklarla bileklere takılan süs takılarına da sınırlamalar getirildi. Ayrıca bundan böyle bayanların mini etek giymesi durumunda etek uzunluğu iç çamaşırını gösterecek düzeyde olmayacak, biçiminde açıklamalarla süren banka talimatnamesi 1600 civarında memura dünden bu yana imza karşılığı teslim edildi.

1517020cookie-checkBankacı kadınların sütyen bağcığı görünmeyecek!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.