‘Bankacılar asılabilir’ diyen G20 karşıtı profesörü kovdular

UEL’nın soruşturma sonuçlanana kadar ‘ön yargıları’ önlemek için ayrıntılı bir açıklamada bulunmayacağı da belirtildi…

Antropoloji profesörü Chris Knight , Edinburg’ta emekli bir banka patronu olan Sir Fred Goodwin’in evinde saldırıya uğramasından sonra “banka patronlarının durumları kötüye gidebilir” demişti. Prof. Knight 1-2 Nisan tarihlerinde Londra’da gerçekleşecek olan G20 Zirvesiyle ilgili olarak da BBC Radyo 4’e yaptığı açıklamada “Gerçek bir İngiliz devrimi olacak. Bankacıları sokak lambalarının direğine asılabilir” açıklamasında bulunmuştu.

Aynı zamanda radikal bir çevreci olan Knight anarşist görüşleriyle tanınıyor. Önümüzdeki hafta Londra’da gerçekleşecek olan G20 Zirvesi’ne karşı gerçekleşecek olan protestoların organizatörlerinden biri olan Prof. Knight, Sir Fred Goodwin’in bankalar krizinden sonra 700 bin sterlinlik astronomik bir ödemeyle bankadaki görevinden emekliye ayrılmasını da sert bir dille eleştirmişti.

Knight şunları söylemişti:

“Önümüzdeki hafta 1 Nisan Şakası yaparak, Fred Goodwin gibi birçok bankacıyı sokak lambalarının direklerine asacağız. Bu asılacakların onların kuklaları olmasını umuyorum sadece. Ama dürüst olmak gerekirse, korkarım arada gerçek bankacılar da asılabilir. Ama dediğim gibi umarım böyle olmaz…”

821570cookie-check‘Bankacılar asılabilir’ diyen G20 karşıtı profesörü kovdular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.