Bankacılar yalnızca üzgünmüş…

İngiltere’de finans sektöründeki fırtınanın kurbanlarından iki büyük bankanın eski yöneticileri dün parlamentoda bir komisyon önünde ifade verdiler. Kendilerine krizdeki rolleri hakkında sorular soruldu, mesuliyetleri tartışıldı.

HBOS’un eski Yönetim Kurulu Başkanı Lord Stevenson yaşananlardan derin bir üzüntü duyduğunu söyledi. Royal Bank of Scotland’ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Sir Fred Goodwin de “Bundan daha üzgün olamazdım” diye konuştu.

Royal Bank of Scotland bir zamanlar dünyanın en büyük beş bankası arasındayken, şimdi yüzde 70’i İngiltere devletine ait.

“SADECE ÜZGÜNLER”

Parlamentodaki oturumu haber yapan The Daily Telegraph, “37 milyar sterline malolan bankacılar üzgünüz diyor” manşetini kullandı.

İşçi Partisi hükümeti söz konusu iki bankayı kurtarmak için bütçeden 37 milyar sterlin harcamıştı.

Daily Telegraph muhabiri, yöneticilerin gelinen durumdan duydukları üzüntüyü kabul ettiklerini, ama çöküşün sorumluluğunu şahsen üzerlerine almadıklarını aktardı.

“Üç yaşındaki bir çocuğun dahi bildiği bir gerçeği dört yönetici de idrak etmekte başarılı olamamış” yorumunu yapan gazete, “Şiştikçe şişirilen bir balon, ne kadar büyük olursa olsun, sonunda bir göz kırpışta patlar. Finans sektörünün bol haneli ikramiye çekleri de balonların akıbetine uğruyor” yorumunu yaptı.

NAFAKALARA YENİ AYAR İSTEDİLER

The Guardian gazetesi de, krizin zenginler kulübündeki boşanma davalarına da yansıdığı yazdı. Gazete, yakın zaman içinde büyük nafaka anlaşmalarına imza atıp boşanan yüksek gelirli bankacıların giderek artan sayılarda mahkemeye başvurarak nafakaları düşürmek için boşanma akdini yenilemek istediklerini belirtti.

1187730cookie-checkBankacılar yalnızca üzgünmüş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.