İş Bankası’na Londra’da kredi töreni

Londra’da düzenlenen törende konuşan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, ekonomik koşullarda meydana gelen olumlu değişiklikler ve siyasi istikrarın, Türkiye’ye uluslararası piyasalarda duyulan güveni artırdığını söyledi.


Türkiye’de ihracatın arttığını, enflasyonun düşüş trendini sürdürdüğünü belirten Özince, ekonomik programa duyulan güvenin, olumlu koşulların sürmesine katkı sağladığını ifade etti.   Piyasaya 300 milyon dolar talebiyle borçlanmak üzere çıktıklarını, ancak sendikasyona katılan bankalardan 580 milyon dolar teklif aldıklarını belirten Özince, bu rakamı aynı fiyatla önerilmiş olmasına rağmen reddettiklerini bildirdi. Özince ”bunu gereksiz borçlanma olarak gördüklerini” ifade etti.


Alınan bir yıl vadeli libor artı yüzde 0,575 maliyetli krediyi şu ana kadar bir özel bankanın yaptığı en ucuz kısa vadeli kredi anlaşması olarak niteleyen Özince, Türk bankalarına verilen kredilerde fiyatların giderek ucuzlayıp, vadelerin uzamasının, Türk ekonomisine güvenilmesinden kaynaklandığını bildirdi.


Telsim ihalesini de değerlendiren Özince, bütün bunların yabancı yatırımcının Türk ekonomisine duyduğu güveni gösterdiğini belirterek, ”ekonominin koşulları gayet davetkar bir görüntü sunuyor” diye konuştu.

786060cookie-checkİş Bankası’na Londra’da kredi töreni

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.