Barış için Bakırköy’e

Yarın Bakırköy Halk Pazarı’nda saat 17.00’da gerçekleştirilmek istenen mitingde hiçbir kurum kendi flaması ya da bayrağını kullanmayacak ve sadece mavi beyaz, üzerinde Barış Bloku logosunun yer aldığı pankartlar yer alacak. “AKP savaşı, barışı biz savunacağız” sloganıyla gerçekleştirilmek istenen mitingin hazırlıklarını Barış Bloku bileşenleriyle konuştuk. Bileşenler, ölümlere, baskılara ve çatışmalara karşı olan herkesi mitinge çağırdı.

‘SAVAŞA DEĞİL EMEKÇİYE BÜTÇE’

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak: Barış Blounun kurulduğu günden bu yana bileşeniyiz. Emekçiler açısından barış elzem bir konudur. Hükmünü kaybetmiş bir hükümetin sırf Recep Tayyip Erdoğan başkan olabilsin diye çatışmasızlığa son veren pozisyonu karşısında, biz emekçiler barışın en güçlü temsilcileri olmak istiyoruz. Kamu emekçilerine bütçe ayırılmazken savaşa böylesi büyük bir bütçe ayırılamayacağını söylüyoruz. Ülkenin 90’lı yılların karanlığına dönmemesi için tüm emekçi çalışanlarımıza, üyemiz olsun, olmasın etnik kimliğine bakmaksızın, inanç ayrımı yapmaksızın barış mitingine katılma çağrısı yapıyoruz.

BİRLİKTE DİRENİRSEK BARIŞ GELİR

TMMOB İstanbul İKK Temsilcisi Süleyman Solmaz: Mitinge katılmaları için bütün bileşenler yerleşik ilişki içerisinde üyelerimize, tanıdıklarımıza mail yoluyla ve mesajla ulaşıyoruz. Bununla birlikte İstanbul’un belirli noktalarında yarın gerçekeleşecek miting için bildiri dağıtılacak. Yine sosyal medya üzerinden de bildirileri yayacağız. Ülkenin ve ülkede yaşayan bizlerin barışa ihtiyacı var. Savaşa karşı birlikte direnirsek barış gelir diyor ve herkesi barış için sesini yükseltmeye çağırıyoruz.

YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar: Miting için çalışmalar hızla sürüyor. Miting alanının hazırlığı, sahne düzeni ve kompozisyonu üzerine hazırlıklar az çok tamamlandı. Mitingde hiçbir kurum kendi flaması ya da bayrağını kullanmayacak ve sadece mavi beyaz, üzerinde Barış Bloku logosunun yer aldığı pankartlar yer alacak. Yani herkes Barış Blokunun bayrağı altında “barış” talebiyle meydanda bulunacak. Çok sayıda basılan mitinge çağrı bildirileri Kartal, Kadıköy, Beşiktaş, Taksim, Bakırköy meydanlarında dağıtılacak. Bunun yanısıra Blok içinde yer alan partiler ve kurumlar kendi bildirilerini de hazırlayarak semtlerde dağıtmaya başladılar. Blokun sosyal medya grubu mitingin duyurusunu ve çağrısını yoğun bir biçimde yapıyor. Bir yandan uzak semtlerdeki yurttaşların gelişini kolaylaştırmak için otobüsler ayarlanıyor. Barışa aslında şenlikler yakışır. Fakat ölümlerin çok olduğu bugünlerde Barış mitingi böyle bir şenlik havasında olamayacak ne yazık ki. Kürsüde yapılacak konuşmalarla sadece taleplerimizi seslendirecek; ölümlere son verilmesini, çözüm sürecinin yeniden başlatılmasını isteyecek ve Ortadoğu’daki savaşa hayır diyeceğiz. Bu mitinge çok geniş bir kesimin katılımı için ciddi bir çaba harcandı. Sahne akışı da bu çeşitliliği yansıtacak. Mitinge hep birlikte barış talebini haykıracaız ve “çocuklarımızı öldürtmeyeceğiz- ölmeyeceğiz, öldürmeyeceğiz” diyeceğiz. Bütün İstanbul halkını kadın erkek, çoculk çocuk bu taleple biraraya gelmeye çağırıyoruz. Çünkü yarın çok geç olacak.

HERKES BARIŞA SAHİP ÇIKMALI

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu: Pazar günü yapılacak Barış Mitingi için halkın yoğun katılımını sağlamak adına kitle çalışmaları ve yoğun halk toplantıları yaptık. İlçe örgütlerimiz mitinge gelmek isteyen halkımızı alana taşımak için araç ayarlamaya çalışıyor. Son derece önmsediğimiz bir miting çünkü cumhurbaşkanının ve hükümetin savaşı dayattığı bir ortamda herkesi barışa sahip çıkmaya davet ediyoruz. Barışa gönül veren herkesin orada olmasını istiyoruz. Yapılacak mitingin güçlü geçmesi bizler için, ülke için barış umududur.

BARIŞIN SAĞLANMASI İÇİN

ÖDP İstanbul İl Başkanı Avni Gündoğan: Bir yandan sosyal medya ekibimiz mitingle ilgili çalışmalarına devam ederken diğer taraftan ilçe örgütlerimiz mahalle çalışmaları yapıyor. Barış Blokunun tüm bileşenlerinin katılacğı mitingde hiçbir parti bayrağı olmayacak. Muhafazakar, milliyetçi kesimlerden olan fakat barıştan yana olan insanlara ulaşabiliyorlar böylece. Barıştan, eşitlikten, kardeşlikten yana bütün yurttaşların barışın sağlanması için mitinge katılmalarını rica ediyorum. (Cansu PİŞKİN / İstanbul – Evrensel)

1460430cookie-checkBarış için Bakırköy’e

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.