‘Barış istediğimizi dünyaya anlatalım’

Korhan’ın yeni yıl mesajı aynen şöyle:


“Sevgili vatandaşlarım,


Kıbrıs Türk halkı, 2005 yılında Kıbrıs sorununa kalıcı ve siyasi eşitliğe dayalı bir çözüm arayışı içerisinde geride bırakmıştır.


Yarım asra varan inançlı mücadelemiz ve anavatan Türkiye’nin desteği sonucunda bugün kendi kendimizi idare etmenin huzuru içerisinde olmakla birlikte, halkımız ve devletimiz üzerinde uygulanan izolasyonlar nedeniyle insanca yaşam için mücadelemiz devam etmektedir. Uluslararası toplumların izolasyonların kaldırılmasına yönelik vermiş oldukları sözleri halen yerine getirmedikleri gerçeğinden hareketle, Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan kardeşlerimizin vermekte oldukları mücadele yanında, Londra’da yaşayan bizlere de görev düşmektedir.


Bu bağlamda siyasi görüşlerden bağımsız olarak ve geçmişteki kırgınlıkları unutmak suretiyle, vatandaşlarımız ve tüm sivil toplum örgütlerinin, birlikte hareket ederek Kıbrıs Türk halkının barış ve çözümden yana olduğunu dünya kamuoyuna anlatmak yönündeki çabalarımızı devam ettirmek gerekmektedir.


Bu düşünce ve duygularla, 2006 yılını hepimizin sağlık ve huzur getirmesini diler, yaklaşmakta olan müsarek kurban bayramınızı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım…”

786410cookie-check‘Barış istediğimizi dünyaya anlatalım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.