Barış kupası olsun…

Dünya 9 Temmuz’a kadar Almanya’ya kilitlenecek

Başkent Berlin’de gözlenen ilk şey, Almanya’nı Dünya Kupası’nı tarihten gelen olumsuz imajını yenileme yolunda büyük bir fırsat olarak görmesi.

Zaten kupanın sloganı da ‘Dost edinme zamanı’…

Kupanın ilk gününde iki maç var. Türkiye saatiyle 19.00’da Münih’te Almanya ile Kosta Rica açılış maçında karşı karşıya gelecek. Yine TSİ 22.00’de ise, A Grubu’nun diğer maçında Polonya ile Ekvador karşılaşacak.

DEV EKRANLAR MİNYATÜR STAD

Özellikle ev sahibinin maçı, başkent Berlin’de de merakla bekleniyor. Bu amaçla tarihi Brandenburg Kapısı’nın bulunduğu bölgeye dev ekranlar kuruldu.

Almanya – Kosta Rica maçını sadece bu bölgede dev ekranlardan 100 bin kişinin seyredebileceği belirtiliyor.

Ayrıca bir spor giyim firması Almanya Parlamentosu Reichstag dışındaki bir park alanında Berlin Olimpiyat Stadyumu’nun ufak bir modelini inşa etti.

Yaklaşık 5,5 euro karşılığı yaklaşık 10 bin kişi turnuvanın 64 maçından herhangi birini bu minyatür stada izleyebilecek.

Münih’teki açılış töreninin de bir hayli görkemli olması bekleniyor. Törende Berlin’in sevilen hip-hop grubu Seed sahne alacak.

Turnuvanın resmi şarkısını söyleyecek kişi ise Londra’da yaşayan, Almanların sevilen şarkıcılarından Herbert Grönmeyer.

“Kupaların kupası” Dünya Kupası ise maçın oynanacağı Alliance Arena’ya efsanevi futbolcu Pele ve Almanların ünlü mankeni Claudia Schiffer tarafından getirilecek.

“YAPILANIN EN İYİSİ OLABİLİR”

The Independent gazetesinin spor şefi James Lawton, bu kupanın yakın geçmişte yapılanların en iyilerinden biri olabileceğini savundu.

Lawton’un yorumu şöyle:

“Dünyanın en büyük şovu başlıyor ve bir milyar kişinin gözleri üzerinde… Şaşırtıcı gerçek şu ki, Orta Doğu’dan kötü haberler gelir, borsalar kaygı yaratırken, oyunun kendisi de ırkçılıktan rüşvet ve hileye dek her türlü soruna boğulmuş durumdayken, futbol yine de bir umut ışığı yaratmak ve esin kaynağı olmak için hiç olmadığı kadar büyük bir potansiyele sahip. Afrikalı ülkeler için kupayı kazanma umudu bu yoksulluk ve hastalıklara karşı verdikleri savaşta bir sembol arayışı, Almanya için ise adeta yeniden doğuş…”

“Kim kazanacak?” kritik sorusunu da yazar şöyle yanıtlıyor:

“Burada tercihler Brezilya – İtalya finali yönünde, galipse Brezilya olur deniyor… Ama ne olursa olsun futbol da kazanacak.”

 

1130050cookie-checkBarış kupası olsun…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.