Barışı üzdüm, savaş çıktı

Heredot “insanın kaderi ruhunda yatar” der…

Bu sözler insanların ecelleriyle öldüğü zamanlara ait elbette..

Günümüzde ise hiç kimse ruhuyla yön veremiyor kaderine!..

Hiroşima,da Nagazaki,Bosna ve Bağdat da ölen hangi çocuğun kaderiydi ecelsiz ölüm..? Taş yontarak silahlanmaya başlayan insanoğlunun günümüzdeki geldiği son nokta; insan da dahil tümüyle canlı yaşamın kitle imha silahlarının ağına düştüğü gerçeğidir…

“Aşşağılık komleksi” insan ruhunu acı içinde bırakır. Bir insan bu komplekse kapılmaya görsün ruhu bu duygunun baskısı altında küçülmenin ızdırabıyla tüm enerjisini bu “aşşağılık kompleksi”ni yenmeye harcar…İçsel mücadele gücü olamayan biri ise ; “yıldızların ötesinden mesajlar alıyorum”diye saçmalar ve ülkeler işgal eder katliamlar,soykırımlar yaptırır..

Söz konusu işgallerin.katliamların zeminini oluşturmak,dünya kamuoyunu bu cinayetlere hazırlamak,ortak etmek de elbette bir kısım medyanın görevi!

Nasıl mı?..

Öylesine bir yalan haber bombardımanına tutuluyoruz ki , beyinlerimiz de adeta

bölüp ,parçalayıp bir ülkeyi neredeyse “hadi bizde girelim o ülkeye”der hale getiriliyoruz…

Örnek mi?..

Mesela bir gün canlı yayınların birinde desem ki “Güney Türkiye de şu nedenlerden ötürü……..” yada “lakin Güney Türkiye de” vs vs…..o andan itibaren tv nin telefonları kilitlenir…”Ne saçmalıyo bu adam” diyerek ne bölücülüğüm kalır nede vatan hainliğim…

İşte zurnanın son deliği bu olsa gerek

Canlı yayınların neredeyse tümündeki (sözde uzman) konuşmacılar ve haber spikerleri ısrarla “Kuzey Irak” der dururlar… Kimseden tek bir “çıt” çıkmaz!..

Bahsi geçen yer daha geçenlerde işgal edilene kadar komşumuz Irak ın Kuzeyi değilmiydi? Ne zaman Kuzey Irak oldu?

“Güney Türkiye” demek ne kadar sinerse içimize Irakın kuzeyini “Kuzey Irak” diye anmak o kadar sinmeli…

Uzman enflasyonu yaşadığımız şu günlerde kanal kanal “dolaşır”lar,“konuşur”larmış “Uzman”larmış… Hadi canım sende…

G.Kore ve K.Kore yi kanıksadık da K.Irak tuzağına aman ha düşmeyelim…Anılan yer Irakın Kuzeyi ve temennim sonsuza değin öyle de kalması…

İşte bir kısım iliştirilmiş medya burda giriyor devreye. Aylar , yıllar öncesinden maaş aldıkları efendilerinin hazırladıkları bültenleri kendi kamuoylarına ezberletirerek beyinlerimizi işgale,katliama seyirci kalmaya hazır hale getiriyorlar…Haberleri imbiğimizden geçirmeden “vay be şu Saddam da” veya “ulan bu Araplar var ya” diye söze başlamamızın nedeni Akıl ve vijdan tutulmasından başka ne olabilirki.?

Amerikalıların ünlü bir atasözü şöyle der; “kim yağmurcu gibi davranıyorsa,bilin ki kuraklığında sorumlusu o dur” Tüm zamanların “en yağmurcu”su ,kompleksli Bush un şahinleri Irak operasyonuna şu ismi vermişti “Şok ve Korku” …

Bir gün “Barışı Üzdüm Savaş Çıktı” dememek için ,yıllardır “bir şey yapmalı” diyen Cahit Berkaya kulak verip bir şey yapalım…Mesela;köylerine düşen bomba sonrasında gelen ABD li ajanları yumurta ve taşlarla topraklarından kovan Ş.Urfalı köylülere el verelim..5 Nisanda yine mahkemeleri var..Orada olmak ve köylülere yalnız olmadıklarını hissettirmek ,emperyalistlere inat dayanışmak “bir şey yapmak” değilde ne.?

Bombanın düştüğü Viranşehire bağlı B. Mirdesi köyüne ziyarete gittim.. Uzaklarda ki B.Mirdesi de sordum “nasıl oldu da hepimizi hayrete düşüren bu cesareti gösterebildiniz?..” Aldığım cevap Bush a yanıt dı aslında “onlar bize gavin garpiz atii yoo , fize attii…Bizde onlara Şoh ve Gorki yaşattıkh”

Siz çok yaşayın emi B.(yürekli) Mirdesi liler…

Işık ve Sevgiyle

1088600cookie-checkBarışı üzdüm, savaş çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.