Barajın suları iki çocuğu yuttu!

Erzurum’un İspir ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde kurulan ve geçtiğimiz yıl işletmeye alınan Güllübağ Barajı’nın kapaklarının açılması üzerine barajın aşağı kısmında balık tutan iki çocuk suya kapılarak boğuldu. Bünyamin Atmaca (14) ile Yücel Keskin (16) adlı iki çocuğun da öldüğü öğrenildi.

BALIK TUTARKEN SULAR HIZLA YÜKSELMEYE BAŞLADI

İddialara göre bugün öğle saatlerine doğru Soyak Enerji firmasınca işletilen Güllübağ Barajı’na yakın bir alanda bulunan Bahçeli köyü civarında balık tutmaya giden iki çocuk, nehir sularının bir anda yükselmesiyle birlikte kayanın üzerine çıktılar. Ancak suların giderek daha da yükselmesi üzerine iki çocuğun akıntıya kapılarak öldüğü öğrenildi.

İKİ ÇOCUĞUN CESEDİ BULUNDU

Olay yerinde bulunan köylülerden Murat Çimen, suya kapılarak sürüklenen çocuklardan birinin cesedine ulaşıldığını, yapılan arama çalışmalarının sonucu diğer çocuğun cesedine ise akşam saatlerinde ulaşılabildiğini söyledi.

‘BARAJ KAPAKLARI HABER VERİLMEDEN AÇILDI’ İDDİASI

Olay yerine gelen jandarma ve sivil savunma ekiplerinin yanı sıra yöre halkı da arama çalışmalarına katılırken, baraj kapaklarının halka önceden haber verilmeksizin açıldığını öne süren Murat Çimen, geçtiğimiz aylarda da benzer olayların yaşandığını söyledi. 18 Mart 2013 tarihinde kendisine ait iş yerinin de baraj kapaklarının açılmasıyla sulara kapıldığını anlatan Çimen, “bu olayın ardından dava açtım ancak yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda barajı işleten firmanın bir sorumluluğunun bulunmadığı öne sürüldü. Bu kararı temyiz ettik” dedi.

‘ZULÜMDEN BAŞKA YARARI YOK’

Yörede baraj yapımı için kamulaştırılan arazilerin de değerinin yüzde onu üzerinden işlem gördüğünü iddia eden Çimen, “bu konuda hukuken itiraz edemiyoruz. Halkın yaşam alanlarına adeta el konuluyor. EPDK’nın avukatları baraj şirketinin avukatı gibi davranıyor. İnşaat çalışmaları sırasında da işçi ölümleri yaşanan barajın yöre insanına zulümden başka bir yararı yok” görüşünü savundu.

1552780cookie-checkBarajın suları iki çocuğu yuttu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.