Baran’ın babası kalemini kırdı!

20 yaşındaki Tursun’un ölümüne neden olmakla suçlanan polis memuru O.E.A. tutuklu yargılandığı ilk duruşmada tahliye edildi. Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada alınan sıkı güvenlik önlemlerine rağmen, seyirci bölümünde oturan Baran Tursun’un ablası Şelale Tursun, 3 yumurta fırlatıp, “katil” diye bağırdı.


KENDİNİ TUTAMADI


Kargaşa sırasında anne Berrin Tursun da jandarmalar arasındaki sanık polise saldırmak istedi. Salon bir anda karışırken acılı ablanın attığı yumurtanın bir tanesi jandarmaya, bir tanesi sanık avukatı Ali Rıza Karaboğa’ya isabet etti. Sanık polise saldırıp, “Katil polis. Sen oğlumu öldürdün. Ant verdim. Kurban adadım senin çıkman için. Bırakın bu katili dışarıya çıksın” diyen anne Berrin Tursun ve Baran’ın ablası gözaltına alındı. Sanık avukatı Muammer Yurdakul, duruşmaya girenlerin üzerinin bile aranmamasını eleştirerek, “Burada yumurta değil de bomba veya başka bir şey de atılabilirdi. Bu yaşananlarn tutanağa geçirilsin” diye konuştu.


“AMACI ÖLDÜRMEK DEĞİLMİŞ”


Duruşmada kendini savunan O.E.A., “O gece siyah renkli bir cipin dur ihtarına uymadığı ve kaçtığı anons ediliyordu. Merkezin anonsu üzerine Sultan Sofrası Lokantası kavşağında barikat kurduk. Karşıdan aracın geldiğini gördük. Arkadaşım V.A. elindeki fenerle dur ihtarında bulundu. Araç buna rağmen hızla üzerimize geldi. Önce V.A. havaya 3 kez uyarı ateşi yaptı. Sonra ben havaya 2 el uyarı ateşi yaptım. Araç dubaları devirip kaçıyordu. Aracın üzerime gelmesi üzerine kendimi yere attım ve araca doğru ateş ettim. Amacım kişiyi vurmak veya yaralamak değildi” dedi. Akşam saatlerinde sonuçlanan davadan sonra bir açıklama yapan O.E.A.’nın avukatı Tolga Yurdakul, kalem kırarak üstü kapalı tehditte bulunanlar için suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.


“ELİMİZDE BELGELER VAR”


Baba Mehmet Tursun, “Polis O.E.A., bize göre oğlumun katilidir” dedi. Tursun, “Oğlumun katilleri, korunan katillerdir. Bir mermi çekirdeğini bulup, koltuğa koydular. Cep telefonunda bunun kaydı var, mahkemeye sunacağız. Biri polis diğeri astsubay iki tanığımız ve başka delillerimiz var. Oğlumun katilleri, Tursun ailesinin nefesini ensesinde hissedecek” diye konuştu.


Cumhur ERKEK-Çağdaş EDİNSEL (AKŞAM)

1053770cookie-checkBaran’ın babası kalemini kırdı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.