Barış akademisyenlerine sempozyum yasağı

Barış için akademisyenlerin sempozyumu iptal edildi. Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı’nın imzasıyla gönderilen yazıda iptale güvenlik gerekçe gösterildi.

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, “Türkiye’de Değişim sempozyumu -ekonomi ve kamu yönetimi” başlıklı sempozyum için bir süredir çalışma yürütüyordu.

Sempozyumda, Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan Yardımcı Doç. Dr. Selim Çakmaklı, Yardımcı Doç. Dr. Tolga Tören, Yardımcı Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu Kilim ve Yardımcı Doç. Dr. Ali Ekber Doğan da konuşmacı olarak belirlendi.

Sempozyum hazırlıklarının tamamlanmasının ardından fakülte yönetimi, OHAL uygulamaları kapsamında rektörlüğe bilgi verdi. Rektör Yardımcısı Ali Kaya imzasıyla fakülteye gönderilen yazıda sempozyuma izin verilirken, ertesi gün Kaya imzasıyla gönderilen ikinci yazıda ise 1 Kasım’da fakültenin salonunda yapılması planlanan sempozyuma “güvenlik” gerekçesiyle izin verilmeyeceği bildirildi.

Rektörlüğün yasak kararına tepki gösteren akademisyenler konuşmacılar arasında barış için akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenler de olduğu için sempozyuma izin vermediğini güvenliği bahane ettiğini söyledi. Akademisyenler,“Fakülte salonunda yapılacak sempozyum güvenlik gerekçesiyle engelleniyorsa demek ki bu fakültelerde hiç birimiz güvende değiliz. O zaman bu fakültelerde ders de yapmayalım” diyerek tepkilerini dile getirdi.

2023480cookie-checkBarış akademisyenlerine sempozyum yasağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.