Barış aktivistlerine 15 yıl isteniyor

Büyükada’da düzenlenen toplantılara katılan aktivistler hakkında istenen ceza belli oldu. 8’i tutuklu 11 şüphelinin15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Toplantı yaptıkları İstanbul Düyükada’daki bir otelde 5 Temmuz’da gözaltına alınıp, tutuklanan insan hakları savunucuları ile ilgili iddianame tamamlandı.

Haklarında “ajanlık” yaptıkları yönünde iddialar ortaya atılan isimlere savcı böyle bir suçlama yöneltmedi ancak 8’i tutuklu 11 sanık “terör” ile ilişkilendirdi.

Hazırlanan iddianamede toplantıda bir araya gelenlerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “adalet yürüyüşü”nü kaosa dönüştürmeye çalıştıkları ve yaşanacak karışıklığı da diğer illere yaymak istedikleri ifade edildi.

Savcı ayrıca Büyükada’daki toplantıyı Af Örgütü Türkiye Temsilcisi Taner Kılıç’ın organize ettiğini ancak Kılıç’ın ByLock kullandığı iddiasıyla İzmir’de gözaltına alındığını belirtti.

11 kişi hakkında “terör örgütüne yardım” ve “üye olma” suçlarından 15’er yıla kadar hapis cezası istedi.

İSVEÇ VE ALMAN VATANDAŞI DA VAR

Tutuklu isimler arasında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi Özlem Dalkıran da var.

Büyükada’daki toplantıya eğitim vermek için yurtdışından gelerek katılan İran asıllı İsveç vatandaşı Ali Gravi ile Alman vatandaşı Peter Steudtner de yargılanacak isimler arasında.

Avukatlar ve tutuksuz sanıklar toplantının gizli olmadığını, yapılanın bir atölye çalışması olduğunu belirtmişlerdi. Toplantıda çalışma, iletişim ve bilişim güvenliği alanında bilgilendirilmesi ve deneyimlerinin paylaşılması, aynı zamanda da stresle baş etme konularında çalışma yürütüldüğünü ifade edilmişti.

2129020cookie-checkBarış aktivistlerine 15 yıl isteniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.