Baroların tüm itirazlarına rağmen ‘Çoklu baro’ teklifi komisyonda kabul edildi

Baroların yapısını ve seçim sistemini hedef alan “çoklu baro” teklifi Adalet Komisyonu’ndan geçti. Komisyon görüşmelerinin sona ermesi üzerine baro başkanları illerine geri döndü.

TBMM Adalet Komisyonunda, AKParti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi değişiklik yapılmadan Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. 28 maddelik teklifin Düzenlemenin perşembe günü Meclis Genel Kurulu’nda ele alınması bekleniyor.

BARO BAŞKANLARI: HER ŞEY YENİ BAŞLIYOR

Baro başkanları da 4 gündür Meclis Çankaya Kapısı’ndaki eylemlerine, teklifin komisyondan geçmesi ardından ara verdi. Baro başkanları geceleri üzerinde uyudukları banklara hatıra imzaları attı ve illerine döndü. Ancak her baro kendi kentlerinde eylemlerine devam edecek. Baro başkanları ve avukatlarının eylem merkezleri adliye önleri olacak, oturma eylemi, yürüyüş, forum ve basın açıklamaları düzenlenecek. Teklif hafta içi Genel Kurul’a gelmesi halinde, baro başkanları yeniden Meclis önündeki eylemlerine devam edecek.

Baro başkanları ve muhalefet, “çoklu baro” ile AKP’nin kendi barolarını kuracağını, yeni kurulacak ve AKP ile ilişkili boralara kayıtlı avukatların tutumlarına mahkemelerde kararlar alınacağını, baroların siyasallaşacağı ve bu şekilde yargının son kalesi savunmanın etkisiz hale getirileceğini belirtiyor.

CHP’den AKP’nin baroları bölme planı için yeni hamle

Öte yandan çoklu baro teklifinin Genel Kurul’da itiraz edilen konularda bir değişiklik yapılmadan yasalaşması durumunda CHP, yasanın yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracak.
2431030cookie-checkBaroların tüm itirazlarına rağmen ‘Çoklu baro’ teklifi komisyonda kabul edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.