‘Başörtü sorununun çözüm yeri TBMM’dir’

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AK Parti’nin, başörtüsü sorununu çözmek için 5 yılı aşan iktidarları döneminde hiçbir çaba sarf etmediğini, bu süreyi herkesi şikayet etmekle ve yakınmakla geçirdiğini, sürekli bahane ve mazeret ürettiğini öne sürdü. Bahçeli, “Siyaset başörtüsünden elini çekmelidir. Başörtüsü siyasi ve ideolojik bir simge olarak görülmemeli ve kullanılmamalıdır” dedi.


Bahçeli, partisinin başörtüsü sorununun kalıcı bir çözüme kavuşturulması amacıyla “somut bir çıkış yolu” önerdiğini anımsatarak, şunları söyledi:


“Başörtüsünün ve dini inanç ve anlayışlar nedeniyle başörtüsü takmanın, tek başına devlete ve rejime tehdit oluşturmayacağı kabul edilmelidir. Sorunun çözüm yeri TBMM’dir. Bu sorun siyasi istismardan uzak, karşılıklı iyi niyet, sağduyu ve anlayış ortamında ortak akıl ve ortak çabalarla çözüme kavuşturulabilecektir. TBMM, bu konuda geniş çaplı bir ortak anlayışın şartlarını, zeminini ve ortamını hazırlamak için öncülük yapmalıdır. Başörtüsünün kanayan yara olmaktan çıkarılması için bulunacak çözüm insani olmalı, siyasal ve toplumsal huzuru amaçlamalı, adil ve hakkaniyete uygun bir çözüm olmalıdır.”


 

1054170cookie-check‘Başörtü sorununun çözüm yeri TBMM’dir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.