‘Başörtüsü konusu bir sorun’

Başbakan,  ”Parlamento’da da büyük bir çoğunluğun bu mutabakatın içinde olması gerekir. Bu mutabakat sağlandığı andan itibaren, diğer kurumlardaki mutabakat noktasında da bu işin rahatlıkla çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Melbourne’un Hume beldesinde Türk toplumuna seslenen Erdoğan, ”Türkiye’de başörtüsü sorunu ne zaman sona erecek?” sorusunun yöneltilmesi üzerine, katılımcılara ”Burada böyle bir sorun yaşamıyorsunuz değil mi?” diye sordu. Kalabalıktan ”Hayır” yanıtını alan Erdoğan, Türkiye’de kabul edilse de edilmese de bunun bir sorun olduğunu söyledi.

Bir gerginliğe neden olmasın diye ”toplumsal ve kurumsal mutabakatın sorunun çözümü için gerekli olduğunu” vurguladıklarını dile getiren Erdoğan, mutabakatın toplumun önemli bir kesiminde, yüzde 70-80 dolaylarında sağlandığını söyledi.

Parlamento’da da büyük bir çoğunluğun bu mutabakatın içinde olması gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, bu mutabakat sağlandığı andan itibaren, diğer kurumlardaki mutabakat noktasında da bu işin rahatlıkla çözüleceğine inandığını kaydetti. Erdoğan, ”Ama yasama organının içindeki mutabakat çok önemli. Aksi takdirde toplumda gerilim olur ki bu ülkede sıkıntıya yol açar” dedi. 

1119840cookie-check‘Başörtüsü konusu bir sorun’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.