‘Başörtüsü yasaklansın’

İlk kez, Liberal Parti Victoria Milletvekili Sophie Panopoulos tarafında dile getirilen talep, milletvekili Bronwyn Bishop tarafından da desteklendi.

Bishop, başörtüsünün kültürlerarası çatışmanın sembolü haline geldiğini ileri sürdü. Bishop, Kanal Seven Televizyonu’nda yaptığı konuşmada, yasağın devlet okulları için geçerli olması gerektiğini söyledi. Bishop, “Eğer öğrenci Müslüman okulda okuyorsa sorun değil, ya da özel hayatında takıyorsa yine sorun değil” diye konuştu.

Muslim Women’s Association Sözcüsü Maha Krayem Abdo, yasaklamanın “tehlikeli” bir yönelim olacağını söyleyerek milletvekilini eleştirdi. Avustralya’nin diğer kadınlara tanıdığı özgürlüğü Müslüman kadınlara da tanıması gerektiğini kaydeden Abdo, “Bishop’un söylediklerinden anladığım şu: “Avustralya Hükümeti, Irak halkının özgürlüğünü savunmalı ama Avustralya’daki müslümanlar dini inançlarını yerine getirmemeli” dedi.  

Avustralya’da en büyük müslüman nüfusa sahip seçim bölgesi Calwell’in İşçi Partili  Federal Milletvekili Maria Vamvakinou, iki meslektaşına tepki gösterdi. Vamvakinou, bu iki milletvekilinin medyada yer almak iğçin tehlikeli bir oyun oynadığını söyledi. Vamvakinou, “Müslüman genç kızların başlarını örtmelerinin eğitimlerine engel olan bir yönü mü var. Bu güne kadar Avustralya’da böyle şeyler gündeme gelmedi. Her ikisini de şiddetle kınıyorum” dedi.

FOTOĞRAF:Bronwyn Bishop

1113480cookie-check‘Başörtüsü yasaklansın’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.