Barut fabrikasında 3 kişi öldü

Bakan Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine gelerek, yaralılara ve yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu, hastane yetkililerinden bilgi aldı. 


Bakan Gönül, hastane çıkışında yaptığı açıklamada ''Ölen iki arkadaşımızdan 1'i Pehlivanlı (Musa Pehlivanlı), müteahhit firmanın sahibi, diğeri Tombak (Nazmi Tombak) başından yara almıştı, vefat etti. Olayda üçüncü vefatımız var, hüviyeti henüz tespit edilemedi. Savcımız tespit etmeye çalışıyor''dedi. 


Barut fabrikasının bir bölümünde saat 14.45 sularında patlama olduğunu anlatan ve ''Patlama fabrikanın kendisinde değil, ana deposunda değil, ana karıştırıcı bölümünde meydana geldi'' diyen Gönül şu bilgileri verdi: 


'' 2006 yılında ihale ettiğimiz İspanyol ve Amerika firmasının sorumluluğunda yapılan, geçici olarak deneme çalışmalarının yapıldığı 2 bölümden birisi olan karıştırıcı bölümü kesin olarak teslim alınmamıştı. Burası en ileri teknolojinin uygulandığı malzemenin karıştırılarak nihai ürün alındığı yerdir. Burada ilk patlama oluyor. Buradan bir sıçrama ile ambalaj öncesi geçici depolama yapıldığı yerde bu defa asıl büyük patlama oluyor. Karıştırıcı depodaki malzeme 2,5 ton kadar. Ana depodaki malzeme ise, 10 ton kadar. Binlerce şükürler olsun ki o sırada etrafta hiç çalışan yok. Zaten her şey uzaktan komuta ile ayarlandıktan sonra tamamen çalışırken içeride kimse bulunmuyor.'' 


Yaralananların 9'unun ayakta tedavi edilerek evlerine gönderildiğini belirten Gönül, "Yüksek İhtisas Hastanesine müracaat eden, 17 kişiden 2 tanesi serviste yatıyor. Bir tanesinin de omzu kırık olduğu için tedavisi sürüyor, Ankara'ya gönderildi. Parmağı kopan bir işçi arkadaşımızın parmağı dikiliyor" dedi. 


Vecdi Gönül, Milli Savunma Bakanlığı ve MKE Genel Müdürlüğünden müfettişlerin gelerek olayla ilgili inceleme yürüttüklerini sözlerine ekledi. 


Öte yandan; AA muhabirin valilik yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ölen üçünçü kişinin de kimliği belirlendi. Olayda hayatını kaybedenlerin kimlikleri şöyle: ''Müteahhit firma sahibi Musa Pehlivanlı (58), müteahhit firma işçisi Nazmi Tombak (50) ve Sönmez Ateş.''

1065570cookie-checkBarut fabrikasında 3 kişi öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.