Barut kokusuna parfüm karışacak

Bu güne kadar sadece cephe gerisinde görevlendirilen kadın askerler, cephe görevi de alacak. Yapılan planlara göre Avustralya ordusunda görevli kadın askerlerin cephe görevi yapmasına olanak sağlanacak ancak bu sıcak çatışmaya girebilecekleri anlamına gelmeyecek. 

Ordu Personel İşleri Bakanı De-Anne Kelly, yapılacak değişikliklerin kadın askerlerin Irak, Afganistan dahil cephede yardımcı görevler almalarına olanak sağlayacağını söyledi.

Bakan, yapılacak değişikliklerin kadın askerlerin sıcak çatışmaya girmesine olanak vermeyeceğini, ancak tank, zırhlı araç birliklerinde, ya da cephe mühendisliği alanlarında çalışabileceklerine işaret etti.

Kadın askerler ayrıca Özel Harekat Timlerinde de görev alamayacak. Planla, ordunun asker ihtiyacını karşılamada özellikle kadınların ilgisini çekeceği ve orduya katılım başvurularını artıracağı tahmin ediliyor.

Muhalefet Savunma Sözcüsü Robert McClelland, hükümetin kararını destekledi. Kararı, prensip olarak değil, ordunun elemana ihtiyacı olması nedeniyle desteklediklerini kaydeden McClelland, eleman ihtiyacının çok acil bir sorun haline geldiğini sböyledi. 

Sudan’da BM adına barış gücü göreviş yapan Avustralya birliğine Havacı kadın bir komutan komuta ediyor. Geçmişte, Somali’de görev yapan Avustralya askeri polisinde kadın görevliler de yer aldı. Doğu Timor’da görev yapan Avustralya barış gücü askerleri arasında ise kadın şoför ve sağlık personeli bulundu. Irak’ta da aynı görevi yapan Avustralyalı kadın askerler olduğu biliniyor.

Avustralya ordusunda 7 bini kadın 52 bin asker bulunuyor.

1112950cookie-checkBarut kokusuna parfüm karışacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.