Barzani mağduru açlık grevinde

Kuzey Irak’taki Erbil Mahkemesi’nde Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesud Barzani’yi casus diye suçladığı ve ailesine hakaret ettiği gerekçesiyle tek celsede 30 yıla mahkum edilen Avusturya vatandaşı  Dr.Kemal Kadir cezaevinde  açlık grevine başladı.

Kürt ANF Haber Ajansı’nın haberine göre, mahkum edildikten sonra ilk kez Kemal Kadir’le görüşen ailesi, Kadir’in  dört gün önce açlık grevine başladığını ve sağlık durumunun çok kötü olduğunu söyledi.

Kuzey Irak yönetimine yapılan baskılar sonucu Dr. Kemal Kadir’in  serbest bırakılacağı yolundaki haberler ise ailesi tarafından doğrulanmadı.

“BARZANİ CASUS”

Dr Kemal Kadir’in  Mahkemece her sayfası  için 15 yıl hapis  cezasına  çarptırıldığı  iki sayfalık yazısının içeriği de belli oldu. 
 
Yazıda Kadir, Barzani ailesini casusluk yapmakla suçlayıp son 25 yıllık mal varlıklarını açıklamalarını istiyor. Avusturya hükümeti ile Ulusararası Af Örgütü’nün serbest bırakılması için çalışma yürüttüğü Kadir yazısında şöyle diyor:

“Mal varlıklarını açıklarlarsa nereden ne kadar para aldıkları, bütün bu serveti nasıl yaptıkları ortaya çıkar. Bu casus faaliyetlerinin ismini de Kürtçülük koydular. 25 yıldır casusluk kültürü onlar arasında hüküm sürmekte. Sadece efendileri değişiyor. Bazen İsrail oluyor, bazen de ABD. Ancak Rusya karşısındaki görevleri hiçbir zaman değişmedi. Zorlandıklarında buraya yöneliyorlar. Casusluk yaparken de büyük bir mafya oldular. Kürdistan’ı viraneye döndürdüler.”

FOTOĞRAF: IKDP lideri Mesud Barzani, ve Dr. Kemal Seyit Kadir (Küçük)

İLGİLİ HABERLER

Barzani’ye hakaretten sayfa başına 15 yıl…

Barzaniyi eleştirdi, 30 yıl hapis yedi…

1121160cookie-checkBarzani mağduru açlık grevinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.