Barzani’ye takipsizlik

Kararda, Barzani’nin ”Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemde bulunmak” suçuna iştirak ettiğine ilişkin yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 yıl önce ADD Diyarbakır Şubesinin, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Barzani’nin, ”terör örgütü PKK’ya destek verdiğine” ilişkin suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.
Özel yetkili savcı tarafından yürütülen soruşturmada, Barzani hakkında ”Kovuşturmaya yer olmadığına” karar verildi. Kararda, şu ifadelere yer verildi:

”İlgili kurumlardan çeşitli tarihlerde alınan cevabi yazılarda, hakkında şikayette bulunulan Barzani’nin ülkesinde legal bir siyasi partinin lideri olduğu, şikayet dilekçelerinde yer alan hususlara ilişkin soruşturmaya esas belge, bilgi ve hukuki anlamda bir delil bulunmadığı, şüpheli Mesut Barzani hakkında vatandaşlık ile ilgili adına yapılmış herhangi bir başvuru kaydının bulunmadığı belirlenmiştir.

Yapılan soruşturma sonucu şüpheli Barzani’nin üzerine yüklenebilecek ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemde bulunmak’ suçuna iştirak ettiğine ilişkin bu aşamada yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediğinden yüklenen suçtan kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir.”

1206320cookie-checkBarzani’ye takipsizlik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.