Başbakan Yıldırım AP Başkanı’yla telefonda görüştü

Başbakan Yıldırım Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’la telefonda görüştü. Schulz Türkiye’deki gelişmelerden duyduğu kaygıyı iletirken, Yıldırım da Avrupa’da bazı çevrelerin yanlış ve eksik bilgiden hareketle Türkiye hakkında beyanatlarda bulunduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, AP Başkanı Schulz ile telefon görüşmesinde, Türkiye’deki gelişmeler hakkında bilgi vererek, Avrupa’daki bazı çevrelerin yanlış ve eksik bilgilerden hareketle, bazı temelsiz ön yargılarla Türkiye hakkında talihsiz beyanatlarda bulunduklarını, yargının bağımsız olduğunu ve işlemlerini kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiğini, ülkenin halihazırda başta PKK ve FETÖ olmak üzere eli kanlı terör örgütleriyle mücadele ettiğini dile getirdi.

Türkiye’deki gelişmelerin Avrupa kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmasından ve teröre destek verenlere Avrupa’da bazı siyasi çevrelerce arka çıkılmasından kamuoyunun büyük rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

“AB ÜYELİK HEDEFİ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin, AB üyelik hedefinin kararlılıkla devam ettiğini, Türk ve AB makamları arasındaki diyaloğun artarak sürmesini istediğini ifade etti.

2025410cookie-checkBaşbakan Yıldırım AP Başkanı’yla telefonda görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.