Başbakan Yıldırım: Eğitim, siyaset üstü olmalı

Başbakan Yıldırım, eğitimin Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri haline geldiğini söyledi. Konunun siyaset üstü olması gerektiğini belirten Yıldırım, sorunların çözümü için herkesten destek beklediklerini belirtti.

“Eğitim, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri haline geldi. Bu konu siyaset üstü olmalı” Açıklamalar, Başbakan Binali Yıldırım’a ait. Milliyet Gazetesi’ne konuşan Yıldırım, eğitim sistemine yönelik eleştirilerin abartılı olduğunu söyledi.

Başbakan şu ifadeleri kullandı:

“Eğitimi günlük tartışmaların ve siyasetin malzemesi haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Bilen, bilmeyen herkes konuşuyor. Eleştirel yazıları toplayıp, onlar üzerinden muhalefet yapıyorlar. Kendi düşünceleri yok. İlle de iyi eğitim istiyorsan gel okul yap, burs ver veya bunu yapanlara zorluk çıkarma.”

Eğitim konusunda en iyisini yapmak için samimi bir çaba içerisinde olduklarını belirten Yıldırım, ”Söylediklerimin hep arkasında durdum. Hiçbir işimi yarım bırakmadım” dedi.

Sıkıntıların son bulması için gerekenin yapıldığını belirten Başbakan Yıldırım, “Başta hayırseverler olmak üzere herkesin katkısına ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

2138690cookie-checkBaşbakan Yıldırım: Eğitim, siyaset üstü olmalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.