Başbakan’dan bedelli açıklaması

Başbakan Yıldırım, bedelli askerlik ve üniversitelerde öğrenci affıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan, her iki konuya da bakışının olumlu olduğunu söyledi. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylık ihtimalini de değerlendiren Yıldırım, “Abdullah Gül aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Abdullah Gül, başka bir yerlere savruldu, gitti. ‘Ben partimin yanındayım’ demeliydi” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, 4 televizyonun ortak yayınında soruları yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün aday olup olmayacağı tartışmaları ve yarın yapacağı açıklamaya ilişkin soruya, “Bize ne ya, biz işimize bakalım. Hakkı var değil mi? Aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Bu kadar memleketin gündemini işgal etmeye kimsenin hakkı var mı? Adaysa buyurur çıkar. Milletin işi gücü var. Yarın bir açıklama yapacakmış galiba. Ben hakkında değerlendirmelerimi yaptım. O değerlendirmelerim de bugün geçerlidir. Abdullah Bey bizim ailenin içindeki bir arkadaşımız. AK Parti ona bütün makamları verdi. Yeni vereceği bir şey yok. Bundan sonrası tekrara giriyor” sözleriyle cevap verdi.

“(BEN PARTİMİN EMRİNDEYİM) DEMESİNİ BEKLERDİM”

“Abdullah Gül’den ne bekliyordunuz, ne yapması gerekiyordu?” şeklindeki soruyu ise Yıldırım, şöyle yanıtladı:

“Abdullah Bey’in başından beri gelip, ‘Ben partimin emrindeyim, bana partim ne görev veriyorsa ona hazırım’ demesini beklerdim. AK Parti’de gelenek böyledir. Cumhurbaşkanı seçiminde, esasında Cumhurbaşkanımız, o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hiçbir faninin yapamayacağı bir şey yaptı. Kendisinin rahatlıkla geçeceği bir makama, ‘Ben partimi bırakmam. Partim daha önemli, burada yapacak çok iş var. Abdullah Bey olsun’ diye büyük fedakarlık yaptı. Bütün istişarelerde, konuşmalarda arkadaşlarımızın ‘sen geç’ demesine rağmen yaptı bu fedakarlığı. Bu kadarını söylüyorum, daha ne söyleyeyim. Bugün onları hatırlama günüdür ama bence başka yere savruldu gitti. Şu bir haftadaki baş döndürücü trafiğin bir anlamı yok mu?”

“BUGÜNKÜ SAADET PARTİSİ’NİN ERBAKAN’LA İLGİSİ KALMADI”

Yıldırım, mevcut Saadet Partisi’nin rahmetli Necmettin Erbakan’dan gelen misyonuyla alakasının olmadığını söyledi.

Saadet Partisi’nin tabanını ayrı tuttuğunu belirten Yıldırım, “Tabana saygım var, taraftara saygım var, 28 Şubat’ta rahmetli Erbakan’ın devrilmesi için her türlü oyunun içine girenleri siz ödüllendirirseniz, bir de ‘Erbakan Ödülleri’ diye adını koyarsanız onun kemiklerini sızlatırsınız” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞINA BAŞVURACAK

Yıldırım, 24 Haziran’da milletvekili adayı olup olmayacağının sorulması üzerine, “Başvuracağım, prensip olarak milletvekillerimizin tamamı doğal adaydır” dedi.

3 dönem konusunda katı bir uygulamanın olmadığını kaydeden Yıldırım, “İhtiyaç durumuna göre değerlendirilecek. Partimiz nerede ne kadar daha çok oy alırsa, daha çok destek alacaksa o arkadaşları, katkı sağlayacak arkadaşları mutlaka değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

“PKK KÜRTLERİN DE SORUNU”

“AK Parti ve MHP’nin seçimlerde nasıl bir dil kullanacağı ve Kürtlerin tercihi”ne ilişkin soru üzerine Binali Yıldırım, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkesini benimsemeyenin etnik kimliği ne olursa olsun bizim açımızdan bir tehdittir. Bizi bağlayan tek devlet, üniter yapı, topraklarımızın bütünlüğü. Kürtlerin sorunu PKK’dır. PKK, Kürtlerin de Türklerin de sorunudur. PKK bugün Kürtler için gözyaşı, kan, çocuklarının geleceğini karartmış. Bölgenin kalkınmasını geciktirmiş. Böyle mi Kürtlerin meselesine sahip çıkacaksın? Bütün etnik gruplar bizim başımızın tacıdır. Bölgeyle ilgili kamuoyu yoklamamız var; vatandaş terör örgütüne prim vermiyor.” diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Gençlerin bedelli askerlik ve öğrenci affına dair sosyal medyadan gelen sorularını da yanıtlayan Yıldırım, bu iki konuya da bakış açılarının müspet olduğunu ifade etti.

Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

“Orada yalnız şöyle bir istismar olmaması gerekir, onu iyi anlatmak lazım. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz, bir yandan bedelli falan, istismar edilecek bir konu gibi gözüküyor. Ancak bu da toplumsal talep, çünkü biz yavaş yavaş askerlikte profesyonelliğe geçtik, 15 Temmuz’da hızlı bir şekilde. Vatani görevlerini yapan askerlerimiz arka planda görevlerini yapıyorlar. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizi güçlendirme için kullanılması gerekir. Bir de öğrencilerin hakikaten af konusu da şu şekilde olumlu düşünebiliriz. Bunlar teröre bulaşmadılarsa, öyle veya böyle ailevi nedenlerle veya kim yeterli ilgiyi okula gösterememekten dolayı uzak kalmışsa, okuldan ayrılmak durumunda kalmışsa bunlara bir imkan sağlanması gerektiğini düşünüyorum.”

2180610cookie-checkBaşbakan’dan bedelli açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.