Basit oyuncaklar öğrenmeye yardım edebilir

Anne babalar için oyuncak pazarı ezici olabilir.

Gerçekten, çocuklar için hangi oyuncaklar faydalıdır?

Şimdi, yeni bir araştırma, basit etkileşimli oyuncakların, çocukların eğlenmesine ve öğrenmesine de yardm edebilir olduğunu keşfetti.

Laurel ve Lindsay Duplicki, anneleriyle birlikte oynadığı zaman, Sandy, onlara yamak için yaratıcı veya yapıcı birşey vermeye dener. Çocuk psikologları, bunun iyi bir fikir olduğunu söyler, çünkü biçim verilmiş (yapılandırılmış) oyunların belli tipleri eğlendirebilir, aynı zamanda, çocuklar için, onlar büyürken vasıflarını inşa eder.

Temple Üniversitesinden Kathy Hirsh-Pasek , “Onlar oynarken, herkes oh der… sanki siz aynı zamanda, oynayamayabilir ve öğrenilmeyebilirsiniz veya çalışmayabilir ve oynamayabilirsiniz,… gerçeklikten daha ileri hiçbirşey olmayabilir” der.

Temple Üniversitesinin bebek laboratuvarındaki araştırmacılar, çocukların yapısal bloklarla, anne babalarıyla oynadıkları zaman, doktorların, matematiği, mühendisliği ve bilimi anlama için önemli dedikleri, “yukarı”, “aşağı” ve “üzerinde” kavramları gibi kelimeler kullandıklarını buldu.

Araştırmacılr, aileleri üç durumda gözlemlediler: herhangi bir oyuncakla “serbest oyun”, sabit bir yapıya sahip olan blokların çocuklara verildiği “önceden montajlanmış oyun” , ve bir yapıyı inşa etme için talimatlar boyunca küçük olanlara blokların verildiği “rehberlik edilen” oyun. Araştırmacılar, rehberlik edilen oyunun en etkili olduğunu buldu, çünkü anne babalar ve çocuklar aynı dili konuştu.

Temple Üniversitesinden Nora Newombe, “Onlar bloklarla etkileştikleri zaman, aileler uzamsal (uzayla ilgili) dil kullandı” diyor.

Araştırmacılar, bunun, etkileşimli bir oyuncakla oynamanın, çocuğa, özellikle anne baba katıldığı zaman, önceden montajlanmış birşeyle oynamaktan daha yararlı olduğunu gösterir, der.

* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizceden çevrilmiştir.
http://users5.nofeehost.com/uygunenglish
[email protected]

758380cookie-checkBasit oyuncaklar öğrenmeye yardım edebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.