“Baska yerdekiler ya da otel odaları” kitapçılarda

“Baska yerdekiler ya da otel odaları”nin arka kapağındaki tanıtım yazısı şöyle:

Bir aksilik olmasını istemiyordu. Burası sıradan bir oda değildi. Ya da bir süre sonra, en azından bu görkemli otelin tarihinde unutulmaz olaylara tanıklık edecekti; Bir cinayete ve cinayet sonrası dedektif romanlarına ilham kaynağı olabilecek gelişmelere. Ve en küçük bir aksilik katilin yakayı ele vermesine benzer telafisi imkânsız bir sonuç doğurabilirdi.

“Bu tür durumlarda gündelik hayatta gösterilen özenin ötesinde fazla dikkat gereklidir. Elektrik faturasının geç ödenmesi, karlı bir kış günü bindiğiniz otobüsün yavaş gitmesinden işe geç kalmanız, karınızın komşu kadının size bakmasını kıskanması, metroya yetişmek için hızla merdivenleri inerken ayak bileğinizi burkmanız, patronun ya da müdürün verilen işi geç teslim etmenize kızmasına üzülmeniz, ev sahibinin evden çıkmanızı istemesi, kentin yakındaki ormanda piknik yaparken aniden sağanak yağmurun başlaması, biriken kredi borcu. Sonuçta tüm bunlar sıradan sorunlardır ve halledilebilir. Ancak biraz sonra hayata karşı alınacak tavırda hata kabul edilemez.” diye mırıldandı.

ALİ KOÇAK?

1961, Ankara doğumlu. ODTÜ İstatistik Bölümü’nde öğrenim gördü. Buradaki öğrenciliği sırasında ODTÜ Tiyatro Topluluğu’nda çalıştı, Harold Pinter’ın “Git Gel Dolap” adlı oyununu yönetti. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans tezini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’ne verdi. 1991-1994 yılları arasında Anadolu Ajansı (A.A.) Dış Haberler Müdürlüğü’nde çevirmen ve diplomasi muhabiri olarak çalıştı. Kuzey Irak, Bağdat, Suriye, Somali, Kenya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Slovenya?da gazeteci olarak bulundu. 1994 yılında A.A.’nın Saraybosna bürosunu kurmak ve temsilciliğini yapmakla görevlendirildi. 1995 yılında A.A. Londra temsilcisi olarak atandı. Bu süre içinde İrlanda’da sürdürülen AB toplantılarını izledi, görevli olarak İtalya ve İspanya’da bulundu. A.A.’nın 1996’da Belgrad’da temsilcilik açma kararı sonrası burada görevlendirildi. Aynı yıl A.A.’dan istifa ederek bir süre bir gazetenin dış haberler editörlüğünü üstlendi. 1997-2000 yılları arasında tekrar A.A.’da, önce İstanbul Temsilciliği Ekonomi Servisi’nde, sonra Ankara TBMM Bürosu’nda parlamento muhabiri olarak çalıştı. Halen çevirmenlik ve gazetecilik yapan Ali Koçak’ın daha önce yayımlanmış üç kitabı bulunuyor: Saraybosna: Karanlıkta Konuşmalar (Münire Acim ile birlikte, İmge Yay. 1996), Savaşta Gazetecilik (TGS Yay. 2005) ve “Karda Kalan İz”

717700cookie-check“Baska yerdekiler ya da otel odaları” kitapçılarda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.