Basın Ayfer Orhan’ı konuştu

Gazetecilerden Faruk Eskioğlu ve Mustafa Köker ile televizyon programcısı Alp Ermiya, İşçi Partisi’nin Edmonton’daki milletvekili aday adayları arasındaki Ayfer Orhan’ınseçilmesinin toplum yararına olacağı görüşünde birleşerek, İşçi Partili Türkiye ve Kıbrıs kökenli delegelerin Orhan için oy kullanmalarını istediler…

Geçen Pazartesi akşamı Kıbrıs Genç Tv’de Alp Ermiya’nın yapımcı ve sunuculuğunu üslendiği Londra Gündemi programına katılan Eskioğlu ve Köker 7 Mayıs’taki Genel Seçimler’de milletvekilliğine çok yaklaşan Orhan’ı yorumladılar.

Eskioğlu, toplumun sistemden ve göçmenlikten kaynaklı sorunlarla boğuştuğunu belirterek, “Nasıl bir kadın kadınları, bir engelli engellileri daha iyi anlatabiliyorsa, bizim toplumun içinden çıkan bir temsilci de toplumun sorunlarını parlamentoya en iyi anlatan olacaktır” dedi.

“Toplum üyesi” diye bir adayı desteklemenin yetersiz olacağını vurgulayan Eskioğlu, “Adaydan iyiden, güzelden ve yeşilden yana olmasını bekleriz. Kesinlikle demokrat olmalı. Ayrıca ‘bizim dilimiz’i konuşuyorsa tercih nedeni sayılmalı” diye konuştu.

Eskioğlu bizim toplum üyesi delegelerin Ayfer Orhan’a oy vermemelerinin bir vebali olduğunu öne sürerek, “Ayfer Orhan karşı çıkılacak bir aday değil. Bu hassas dengede duygusal eleştirileri bir yana bırakıp yalnızca toplum çıkarı düşünülmeli. Bizim toplumdan delegelerin kösteğine karşın Orhan seçilirse toplum olarak bizim sesimiz olmasını bekleyemeyiz…” dedi.

Deneyimli Gazeteci Köker de bizim topluma özgü sorunların başında eğitim ve çocukların geleceği geldiğini belirterek, “Ayfer Orhan’ı yıllardır tanıyorum. Belediye Meclis üyesi olarak özellikle eğitim konusunda çok ciddi çalışmalara imza attı. Ayrıca Kıbrıslı göçmen bir ailenin kızı olarak, bir kadın olarak, bir anne olarak, bir toplum üyesi ve Enfield’de yaşayıp bölgenin sorunlarını bilen deneyimli bir siyasetçi olarak Orhan tercihimiz olmalı” diye konuştu.

Köker, içinde yaşanılan ülkede göçmenlere böylesi fırsatlar çok tanınmadığını vurgulayarak, “Göçmenlere karşı ‘fırsat eşitliği’ sözde bir deyim… Ayfer Orhan milletvekilliğine çok yaklaştı. Bu fırsat bir daha olmayabilir. Delegeler bunu da gözönüne alarak değerlendirmeli” diye devam etti.

Gazeteci Mustafa Köker, Kıbrıs Genç Tv’den Alp Ermiya ve Gazeteci Faruk Eskioğlu

Ermiya da Ayfer Orhan’la birlikte “kısa liste”ye kalan adaylardan birisinin Edmonton sakini olmayıp Tottenham’dan gösterildiğini, diğerinin ise belediye meclis üyeliğine bile seçilemediğini aktararak, “Objektif olarak bakıldığında bu listede Ayfer Orhan’ın ağırlığı daha fazla. Fakat seçimi 21 Şubat’ta bölgedeki partili delegeler yapacak. Delegelere yapılacak kulisler adayı saptayacak. Ve o adayın İşçi Partisi’nin kalesi olan Edmonton’da seçilmesi garanti olacak” dedi.

Ermiya, toplumun ideolojik farklılığı ve eleştirel söylemi bir yana bırakarak toplumun çıkarı gereği Ayfer Orhan’ı desteklemesini istedi.

Canlı yayına telefonla bağlanan Haringay Esnaf Derneği Başkanı Şefik Mehmet de, eğer kısa listeye kalsaydı İbrahim Doğuş’a oyunu vermek istediğini vurgulayarak, “Fakat şimdi listede Ayfer Orhan var. Benim oyum Orhan’adır… Ne yazık ki bizim toplumdan bir belediye meclis üyesi bile beni arayıp Ayfer Orhan’ın rakibine oy istedi. ‘Bu tarihi fırsatı kaçırmayalım. Orhan’ı destekleyelim’ diyorum” dedi.

Şefik Mehmet, Ayfer Orhan’ın toplumda hakettiği desteği bulamamasını da eleştirerek, “Orhan kısa listeye kalmayı başardığı hafta Londra’daki yazılı toplum gazeteleri de habere hak ettiği önemi vermediler” diye konuştu.

Canlı yayında İşçi Partisi’nin “kısa liste” hazırlarken toplum üyesi diğer adaylara haksızlık yapıldığı gündeme gelince konuşmacılar “Bu adaylarla partinin arasındaki bir soruşturma olmalı” ortak görüşünde birleştiler.

Eskioğlu, “Eğer böyle bir durum söz konusuysa, haliyle parti eleştirilmeli fakat fatura Ayfer Orhan’a çıkarılmamalı” görüşünü savundu.

853400cookie-checkBasın Ayfer Orhan’ı konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.