Basın Konseyi Başbakan’a rapor sundu

Ekşi, Adalet Bakanlığı ile yapılacak ortak çalışmanın hafta sonu başlayacağını söyledi.   


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinin ardından açıklama yapan Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, “Memnuniyetle buradan ayrılıyorum. Adalet Bakanlığı’na iki uzman vereceğiz. Tasarı ile ilgili komisyon çalışmaları hafta sonundan itibaren başlayacak” dedi.


Ekşi, Nisan ayı içinde tasarının değiştirilecek bölümleri ile ilgili çalışmaların tamamlanacağını, Mayıs ayında da yasama sürecinin başlayacağını söyledi.


Oktay Ekşi, “İş takip eden gazetecilerin kimler olduğunu Başbakan’dan açıklamasını istediniz mi ” sorusuna ise “Gazeteci sıfatımla içeri girseydim yakasını bırakmazdım. Ancak bugünkü konu o değildi” yanıtını verdi.
      
ERDOĞAN: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNEMLİ


Bu arada, Anadolu Ajansı’nın 85’inci yıldönümü töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, yurtiçi ve yurtdışı gezilerinde habercilerle birlikte olduğunu söyleyerek “Birbirimizin en iyi şahidiyiz” dedi. Basın özgürlüğünün önemine de dikkat çeken Başbakan şöyle konuştu:


“Bu birliktelik sayesinde birbirimizin en iyi şahidi oluyoruz. Zaman zaman serzenişimiz olsa da açık bir toplumda demokratik bir ülkede tam bir hukuk devletinde basın özgürlüğü en önemli özgürlüklerden biridir.”


Devlet Bakanı Beşir Atalay ise, “Doğru haberin yerini hiçbir şey tutmaz. Hız yanlış habere mazeret oluşturmaz” dedi. Atalay, basının özgürlüğünden yana olduklarını ancak bu özgürlüğün sınırsız olmadığını söyledi.

678290cookie-checkBasın Konseyi Başbakan’a rapor sundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.