Basın merkezlerine KCK operasyonu

Operasyonda 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Etkin Haber Ajansı (ETHA), Dicle Haber Ajansı (DİHA) ve Özgür Gündem Gazetesi basılan haber merkezlerinden.

bianet’in ulaştığı DİHA muhabiri Berxwedan Yaruk, DİHA ve Özgür Gündem’in polis tarafından basıldığını ayrıca çalışanların evlerinin de sabahın erken saatlerinden itibaren aranmaya başladığını belirtti.

Yaruk, “Baskınlar devam ediyor. Benim kaldığım ev de basıldı. 20 dakika önce evden çıktım. Evden, Özgür Halk ve Demokratik Modernite dergisinin yayın kurulu üyesi Nahide Ermiş gözaltına alındı” dedi.

“Polislerin gösterdiği listede ANF (Fırat Haber Ajansı), Özgür Gündem ve Özgür Halk ve Demokratik Modernite dergisinden isimler vardı. Çağdaş Kaplan, Ömer Çelik, Çiğdem Aslan, Cihan Albay bu isimlerin arasındaydı.”

Alınan bilgilere göre, Van’da da DİHA’nın büro olarak kullandığı çadıra baskın yapıldı ve tüm hardisklere el kondu. DİHA muhabiri Evrim Kepenek çadırda gözaltına alındı. DİHA’nın Ankara Bürosu’ndan ise Kenan Kırkaya gözaltına alındı.

Ayrıca DİHA İstanbul Haber Müdürü Fatma Koçak ve ETHA editörü Arzu Demir de gözaltına alınan isimler arasında.
BirGün muhabiri Zeynep Kuray’ın da evi basıldı.

Gözaltına alınan sayısının 25 olduğu belirtildi.

Vatan ve AFP’ye de uzandı

Vatan Gazetesi’nin muhabiri Çağdaş Ulus’un evini de polis sabaha karşı bastığı, yapılan aramalardan sonra, Ulus’u gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca Fransız Haber Ajansı AFP’nin tecrübeli fotomuhabiri Mustafa Özer de gözaltına alınan gazeteciler listesinde yer alıyor.

Gözaltına alınanlar Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ANKARA’DA 1 GÖZALTI

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara’da 1 kişiyi gözaltına aldı. .

1323100cookie-checkBasın merkezlerine KCK operasyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.