Basın patronlarına alışılmamış eleştiri

Erdoğan, ”Türkiye’de basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır ve her geçen gün daha da gelişmektedir. Herkes fikirlerini hak, hukuk içinde özgürce açıklayabilir ama kimse iftira atmaz, atmamalıdır. Yalan yazma özgürlüğüne sahip değildir” dedi.

Erdoğan, Van’ın Beşyol Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:

• ”Şimdi vergi kaçırma suçundan ceza aldılar. Bu sefer her yerde ‘Türkiye’de basın özgürlüğü yok’ diyerek yaygara yapıyorlar. benim eleştirilerimi de ‘medyaya baskı’ diye duyuruyorlar. Bugüne kadar acımasızca hükümete, şahsıma, aileme yönelik karalama kampanyaları yaptınız, hala yapıyorsunuz, iftiralar attınız. Hangi baskıyla karşılaştınız?”
• “Siz hakaret edeceksiniz, suçlayacaksınız, biz sizi eleştirmeyeceğiz, kendimizi savunmayacağız. Böyle bir demokrasi olur mu?”
• ”Bizi işçi haklarını yok etmekle suçladınız ama kurumlarınızda sendikaları bitirdiniz. Basın çalışanlarını köle gibi çalıştırdınız. Basın ahlakı, insan hakları ve fikir namusu kavramları sizin sayenizde yerlerde süründü.” 
• ”Ticari imtiyazlar kazanmak için manşetlerinizi kullandınız.”
• “Bu yandaş medya Türkiye’nin AB dönüşümlerine ayak uyduramıyor, AB normlarını hayata geçiremiyor, halkın iradesine dayanan demokrasiyi, demokratik iktidarları hazmedemiyor.”
• “TRT-6, 24 saat Kürtçe yayına başladı. Bunu bile ne yazık ki kimlik siyaseti yapan o parti kalkıyor diyor ki ‘seçim yatırımı olarak bunu yaptınız’. Kim ne derse desin biz devletimizle halkımızı buluşturmak, bütünleştirmek için gereken ne ise onu yaparız ama asla gerilim, gerginlik üretmeyiz ve istemeyiz.”
• “Bir de çete, mafya, hukuksuzluk canavarı vardı. O canavarın marifetleri de AK Parti iktidarı ile deşifre oluyor. Çukurlardan kardeşi kardeşe düşürmeyi hedefleyen, ülkeyi kaosa sürüklemeyi gaye edinmiş planlar çıkıyor.”
• “Demokratik gelişme ile ekonomik gelişmeyi birbirinden ayrı görmüyoruz. Özgürlük de önemlidir, ekmek de hak da önemlidir hukuk da. Biz yara kaşımaya gelmedik; biz yara sarmaya geldik.”
•”Seçim sandığı ufukta göründü, istismara, sömürüye, provokasyonlara yeniden başladılar. Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü, huzur ortamını yeniden sabote etmenin planlarını yapmaya başladılar”
•”Bir taraf benim Van’daki kardeşimin duygularını istismar ediyor, bu duyguları şov malzemesi yapıyor. Diğer taraf bunun üzerinden rant devşirmeye çalışıyor. AK Parti bu oyunlara gelmeyecek”
 

 

1189500cookie-checkBasın patronlarına alışılmamış eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.