Basın özgürlüğü ayvayı yedi…

Başbakan Erdoğan’ın kısa hayat hikayesini ve AKP’nin son üç seçimlerde değişen önceliklerinin özetlendiği haberin son kısmında, Türkiye’nin tıkanmış durumda olan Avrupa Birliği üyelik sürecine, tutuklu olan gazeteci sayısındaki artışa ve Ağustos ayında uygulamaya girecek internet filtresine dikkat çekildi.

Erdoğan’ın Fransız başkanlık sistemine benzer bir model hayal ettiğinin belirtildiği yazıda, gazeteci Soli Özel’in “dünkü zaferden sonra basın ve ifade özgürlüğü sınırlamaları artacaktır” yorumuna yer verildi.

The Times bu haberin ardından Suna Erdem imzalı bir yorum yazısını yayınladı.

Yazıda, Erdoğan’ın Suriye politikası gibi kimi konularda tutarsız ve asabi davranışlarının gözlemlendiği, ayrıca ilk dönemlerdeki reformcu çizgisinden eleştiriye tahammül edemeyen milliyetçi bir pozisyona savrulduğu anlatıldı. Yazı şöyle sona erdi:

“Ülkedeki liberaller Erdoğan’ın sertleşen duruşunun seçimlerde oy toplamak için kaçınılmaz olduğunu ve seçimlerden sonra reformcu çizgisine geri döneceğini düşünüyorlar. Eğer böyle olmazsa, Türkiye tarihinde sıkça yer bulmuş sayısız, vizyon sahibi olmayan, diktatör lider gibi, o da tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır.”

1295820cookie-checkBasın özgürlüğü ayvayı yedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.