Basınla “dog fight!”

Basın muhalefetin dozunu arttırdıkça Başbakan çıldırıyor. Abdullah Gül’ün “basını servisler manipüle ediyor” demesinden sonra… Bugün Başbakan basını kasdederek “…yaptıkları bir şeylerin karşılığı “dedi. Eh karşılıkı “dogfight” başladı. Bakalım kim kimi düşürecek!


****


Ofer’e Galataport’la kıyak yapan Maliye Bakan’ı Unakıtan ailesi akıtmayı sürdürüyor. Önce oğlu mısır akıttı. Sonra sıvı yumurta… Şimdi de süt akıtacakmış… Un, mısır, sıvı, yumurta, süt.. Bunları karıştır istediğin yemeği, tatlıyı, gevreği yap tabii yiyebilirsen. Bir tek kızının Telsim-Vodafone aracılığı, bir de kaçak villalar bu sırayı bozuyor. Ha bu arada Sayın Unakıtan’ın İsrail-Ofer sevgisini anlayamıyorum. Sakallı fotoğrafları dolaşıyor internette, islamcı militan geçmişine dair. İslamcı yapı İsrail’den nefret eder. Kuran Bakara Suresinde İsrailoğullarına “ben seni alemlerden üstün yarattım” der. Ama Sonraki sure ve ayetlerde ise demediğini bırakmaz. Kuran’daki bu anlatıma İsrail ve Araplar arasındaki bitmeyen kavgayı da ilave edin. Çoğu müslüman İsrailliler’den nefret eder ediyor bu bir gerçek.


Hatta arada bir Sayın Başbakan bile İsrail’e ideolojik anlamda kafa tutuyor fırça atıyor. Ama başta Sayın Unakıtan olmak üzere AKP yönetimi alttan alta İsrail’e Ofer gibi işadamlarına kıyak üstüne kıyak yapıyor.


Hayır, yanlış anlaşılmasın nefret etsinler demiyorum, sadece bu çelişki ne? diye soruyorum.Yani paranın; dini, imanı, tarikatı yok demek istiyorum.


****


Yine basında bazı arkadaşların Yılmaz Güney “sevgisi” patladı. Evir çevir “sanatçı” Yılmaz Güney, en son SABAH’ta Ergun Babahan methiye düzmüş. İyi de Yılmaz Güney ayni zamanda bir katil değilmiydi? Devletin hakimini vurup öldürmedi mi sonra hapisten kaçmadı mı? Ortada bir de ölü var yahu, niye hiç bahsetmiyorsunuz? Sanat sevginiz(!) objektif olmanızı gerçeği yazmanızı engelliyor mu? Bir insanın hayatının bir kısmını “sansürleyerek” yazmak nasıl bir gazeteciliktir? Sayenizde gelecek kuşaklar Yılmaz Güney’in bir yanını bilecek diğer yanını, yani sakladığınız yanını bilmeyecekler.


e-mail:  [email protected]  


 

687830cookie-checkBasınla “dog fight!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.