Basının Guantanamo zaferi…

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetesi The Independent, “Bu karar, biraz da şansın yardımıyla, Amerikan kamuoyunun en yurtsever üyelerinin bile, tutsakların yargılanmadan Guantanamo Üssü’nde tutulmalarının ne kadar saçma olduğunu ve bize ne kadar zarar verdiğini anlamasını sağlayacaktır” yorumunu yaptı.


The Independent’ın manşetiyse, “Guantanamo’dan sesler”. ABD Savunma Bakanlığı, Bilgi Edinme Yasası çerçevesindeki bir başvuruyu yanıtlamak zorunda kalıp, Guantanamo Üssü’ndeki tutsakların isimlerini açıklamıştı. Independent ilk sayfasına, bazı tutsakların yaptıkları açıklamaları şöyle taşıdı:


“Sadece sokakta yürüyordum. Yakalandım. Sonra kendimi burada otururken buldum. Afganistan’da sadece tarımla uğraşıyor; buğday, mısır, sebze ve karpuz yetiştiriyordum.”


Yaklaşık 5 yıldır yargılanmadan Küba’daki Guantanamo Üssü’nde tutulan, Pentagon’un deyimiyle bir diğer “Düşman savaşçı” da, başına gelenlere inanmakta zorlandığını şöyle aktardı:


“Bir ABD’li bana yanlışlıkla alıkonulduğumu ve birkaç gün içinde serbest bırakılacağımı söyledi. Daha sonra o ABD’liyi hiç görmedim. Hala da buradayım.”


 

687760cookie-checkBasının Guantanamo zaferi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.