Batan gemi hapis cezası getirdi

Toskana Bölgesi’ndeki Giglio Adası’nda 13 Ocak 2012 tarihinde 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla karaya oturan seyahat gemisi Costa Concordia kazasına ilişkin davada, cezalar konusunda 5 sanıkla uzlaşma yoluna giden ön duruşma yargıcı Pietro Molino kararını açıkladı.

Sanıklar, cinayet, kastı aşan yaralanmalara ve geminin batmasına neden olmak suçlarından sorumluluk derecesine göre cezalandırıldı. En yüksek ceza, 2 yıl 10 ay olmak üzere geminin acil durum merkezi koordinatörü Roberto Ferrarini’ye verildi. İkinci kaptan Ciro Ambrosio ve kaptan köşkünde görevli Silvia Coronica ile dümenci Jacop Rusli Bin 1.5 yıl ile 1 yıl 11 ay arasında hapis cezalarına çarptırıldı. Kaza ardından yolcuları kurtarmak için çabaladığında bacağını kıran ve 36 saat sonra kurtarılan Kabin Servis Direktörü Manrico Giampedrino ise 2.5 aya mahkum edildi.

‘FUHUŞA 7 YIL, ÖLDÜRMEYE 1 YIL 11 AY’
Öte yandan, verilen hapis cezaları, mağdur avukatları tarafından çok az bulunurken, tepkiye yol açtı. Concordia İçin Adalet grubuna üye avukat Massimiliano Gabrielli, “Bu adalet utanç vericidir. Bu cezalar cinayetleri değil görevlerini imhal suçlarını karşılar ancak. Kabin görevlisine sadece 1 yıl 11 ay, fuhuş çetesi kuran Emilio Fede’ye (Berlusconi’nin arkadaşı) 7 yıl ceza. İtalya’nın adaleti bu işte” diyerek öfkesini dile getirdi. Kazada ölenlerin aileleri ve mağdur olanların avukatları, sanıklar ile yargıç arasında bir anlaşma beklediklerini ama böyle bir sonuç beklemediklerini söyledi.

KAPTAN DA UZLAŞMA İSTEDİ
Bir süre cezaevinde ve bir süre de ev hapsinde tutulduktan sonra serbest bırakılan Kaptan Francesco Schettino da, mahkemeyle uzlaşmaya varmak için teklifte bulundu ve 3 yıl 5 ay hapis cezasına razı olduğunu söyledi. Kaptan Schettino hakkındaki hükmün ise adli tatilin bitiminden sonra verileceği belirtildi. Kazanın ardından yaşamını yitiren 30 kişinin cesetleri çıkarılırken, 22 kişinin cesetlerine ulaşılamadı.

1389830cookie-checkBatan gemi hapis cezası getirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.