Batık işveren Elliott , şimdi iş arıyor

İflas etmeden önce Avustralya’nın en zengin adamları arasında yer alan Carlton Futbol Kulübü eski Başkanı John Elliott, geçinebileceği parayı kazanabilmek için iş arıyor. Hiç bir geliri olmayan Elliot, arkadaşlarının verdiği harçlıkla yaşıyor.

John Elliot’un iflas eden işlerini devralan kayyum, Elliot’dan kendisine bir iş bulmasını istedi. Kayyum Stirling Horne, Ellot’un önerisine katıldığını ve iş aradığını söyledi.

BİR ZAMANLAR KARTALDI

Bir zamanlar Liberal Parti Başkanlığı da yapan Elliot’un, 9.2 milyon dolar borcu bulunuyor. 460 bin dolarlık mal varlığı kalan eski milyoner, kızının bir yıllık 65,000 dolar tutan özel okul masraflarını karşilayamadı. Alacaklılar, 28 Ocak günü Elliot ile anlaşamazlarsa, evi de elinden alınacak. Elliot, alacaklılarının her bir Dolarlık alacağına karşılık 5 sent ödemeyi teklif ediyor.

Carlton eski oyuncularından, kulübün şimdi pub’ını işleten Peter Jones, John Elliot’un pub’a haftada bir geldiğini kaydederek, “Hep yalnız geliyor. Burada eski arkadaşlarıyla dertleşip gidiyor” dedi.

John Dorman Elliott, bir zamanlar 80 milyon Dolarlık adamdı. Elliot, kayyum Horne’a geçen Aralık ayında cebinde 295 dolar, banka hesabında da 227 Dolar olduğunu söyledi. Horne, “Elliot’un artık belirli bir geliri yok. Gidip çalismasini ve para kazanmasını söyledim. Kabul etti. Mercedes arabasının taksitlerini ödeyemedi. Kira ödeyemeyecek duruma geldi” diye konuştu.

John Elliot, hanım arkadaşı Joanne Hurley’in dairesinde kalıyor ve ona kira borcu bulunuyor. Qantas’ta hostes olarak çalisan Hurley de kendisini kayyum’a Elliot’tan 50,000 dolar alacaklı olarak kaydettirdi. Elliot’un başlıca alacaklıları ve istedikleri miktar şöyle:

Dublin’deki Institutional Brokerage Ltd.: 4.5 milyon Dolar, Australian Investment and Securities Commission: 1.2 milyon Dolar, Australian Taxation Office: 150,000 Dolar, National Australia Bank: 380 bin Dolar.

1098130cookie-checkBatık işveren Elliott , şimdi iş arıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.