Baxter protestocularına tutuklama

Cumartesi akşam saatlerinde yapılan gösteriden sonra Baxter’da tutulanların da dışardakileri desteklemek için içeriden slogan attıkları gözlendi.

Göstericiler, gözetimevinin dış kapısını zorladılar. Paskalya tatili dolayısıyla Port Augusta’ya gelen 500 kadar kişinin Baxter Gözetimevi’nin önünde kamp kurmalarına

izin verilmedi. Göstericiler çadırlarını gözetimevinden 4 km uzağa kurmak zorunda kaldı. Demokratların Lideri Senatör Lyn Allison, polisin göstericilere acımasız davrandığını ileri sürdü.

Göstericiler, başka kentlerden gelen gruplarla buluşup Baxter’a hareket etmeden önce Adelaide’da Göç İşeri Bakanı Amanda Vanstone’un evinin önünde de gösteri yaptı. 400 kişiden oluşan grup, gözetimevlerinden sorumlu Göç İşleri Bakanı Amanda Vanstone’un Adelaide’ın kuzeyindeki evinin önünde toplanarak 2 saat süren protestoda bulundu.

Vanstone’un polisin tavsiyesi üzerine evinden göstericiler gelmeden bir gece önce ayrıldığı bildirildi. Protesto sırasında Vanstone’un iki katlı evinin önünde 100 polisten uluşan bir koruma gücü görev aldı. Polislerin ayrıca Vanstone’un balkonu, çatısı ve evinin içinde de tedbir aldığı gözlendi. Bu gösteride de

Vanstone’un duvarına spray ile yazı yazma girişiminde bulunan 25 yaşındaki bir NSW’li tutuklandı.

FOTOĞRAF: Baxter

1102360cookie-checkBaxter protestocularına tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.