Bay-Kal, yerinde kaldı

Baykal, 1223 oyun kullanıldığı seçimde geçerli 1158 oyun tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçildi. 65 oy geçersiz sayıldı. 
 
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yapan Deniz Baykal, CHP’nin anlayışı, kabulü ve desteği olmadan Türkiye’nin geleceğini bağlayacak hiçbir kararı kimsenin almasının mümkün olmadığını söyledi.


Kurultayın, coşkuyla ve yüksek bir katılımla gerçekleştirildiğini belirten Baykal, kurultayda Türkiye’yi yönetecek bir iddianın ortaya konulduğunu söyledi. Deniz Baykal, yeniden genel başkanlık görevine getirilmesinden şeref duyduğunu ifade ederek, görevi ilk günkü coşkuyla kabul ettiğini dile getirdi.


Kurultayın olağanüstü bir katılımla kendisine sahip çıktığını, bundan dolayı herkese şükran duyduğunu belirten Baykal, ayrıca CHP’nin ülkenin içinde bulunduğu ortamda ”bütünleşen” bir görüntü vermesinin büyük bir önem taşıdığını vurguladı.


Delegelerin genel başkanın şahsına değil, ifade ettiği düşüncelere, teşhislerine ve davasına destek verdiğini kaydeden Deniz Baykal, CHP’yi etkisiz hale getirmek isteyenler olduğunu ancak bunun tutmadığını, amaçlarına ulaşamayanların partiyi içinden etkisiz kılma arayışına girdiklerini savundu.

1026510cookie-checkBay-Kal, yerinde kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.