Baydemir’in 12.5 yıl hapsi istendi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK lehine yayın yapan Roj Tv’ye yaptığı açıklamada, terör örgütünü “silahlı Kürt muhalefeti” diye adlandırdığı gerekçesiyle Baydemir hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Baydemir’in TCK’nın, “suçu ve suçluyu övme” ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarını işlediği gerekçesiyle 5 yıl hapis istemiyle yargılanması istendi.


İddianamede ayrıca, suçun basın yoluyla işlendiği gerekçesiyle istenilen ceza oranının yarı oranda artırılarak 7.5 yıla çıkarılması talep edildi.


BAYDEMİR’İN LONDRA’DAKİ KONUŞMASI


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Baydemir’in geçen yıl aralık ayında İngiltere’nin başkenti Londra’daki bir halkevinde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın çiçeklerle süslendirilmiş posteri altında yaptığı açıklama nedeniyle başlattığı soruşturmayı da sonuçlandırdı.


Baydemir hakkında hazırlanan iddianamede, sanığın Terörle Mücadele Kanunu’nun, “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 5 yıl hapis istemiyle yargılanması istendi.


Baydemir’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.


Öte yandan, Baydemir hakkında dün de bir süre önce bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Diyarbakır bir kaledir, düşmez” sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçundan dava açılmıştı.

1049390cookie-checkBaydemir’in 12.5 yıl hapsi istendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.