Bayern Münih’in son dakika zaferi

Geçen sezon finali Chelsea’ye kaybeden Bundesliga şampiyonu, zaferi bitime bir kaç dakika kala Robben’in golüyle elde etti.

İngiltere Futbol Federasyonu’nun kuruluşunun 150. yıldönümü nedeniyle Londra’da Wembley Stadı’nda oynanan maç nefes kesti.

Tahminlerin aksine maça favori gibi başlayan Borussia Dortmund oldu. Sarı-siyahlı Alman ekip ilk 15 dakikada Bayern sahasına yerleşerek, topu kaybettiklerinde de baskıyla rakibin oyun kurmasına engel olurken, çok değerli gol pozisyonları yakaladı.

İlkinde 11. dakikada topu önünde bulan Lewandowski’nin ceza yayının hemen önünden vuruşunu Bayern kalecisi Neuer son anda kornere çeldi.

Korner vuruşunun ardından Reus’un sağ kanattan pasıyla gelişen Dortmund atağında topu önünde bulan Blaszczykowski’nin vuruşunda yine Neuer başarılıydı.

Bayern Münih ise taraftarlarını ayağa kaldıran ilk pozisyonu 26. dakikada yakaladı.

Frank Ribery’nin sol taraftan ortasında Mario Mandzukic’in kafa vuruşu önce Roman Weidenfeller’in parmaklarının ucuna, sonra da üst direğe çarparak kornere çıktı.

Bayern Münih, Dortmund’un presine presle karşılık vermeye basladığı bu dakikalardan sonra daha etkili göründü. Orta sahada kazanılan topla sağ kanatta buluşan Robben bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak vuruşunu Weidenfeller son anda çeldi.

İlk yarının son bölümünde ise Bayern Münih daha etkiliydi. Uzun topu önünde bulan Robben penaltı noktası üzerinde Dortmund kalecisiyle karşı karşıya kaldı. Bu kez top Weidenfeller’in yüzüne çarpınca Bayern tribünleri hayalkırıklığı içinde yerlerine oturdu.

İlk yarı 0-0 biterken, kalecilerin performansı devre arası yorumların odak noktasını oluşturuyordu.

Ikinci yarıya etkili başlayan taraf ise Bayern Münih oldu. Baskılı oyunun ödülünü de 60. dakikada aldı Bundesliga şampiyonu.

Ribery’den aldığı pasla sol kanattan çizgiye inen Robben, bu kez şut çekmek yerine Dortmund kalecisini de çizgiye çekerek paralel bir pas çıkardı, topla buluşan Mandzukic takımını öne geçirmekte zorlanmadı.

Golden sonra farkı ikiye çıkarmak için uğraşırken golü kalesinde gören de Bayern Münih oldu. Ceza sahasında topla buluşan Reus’u diziyle durduran Dante’nin hareketini penaltıyla cezalandırdı maçın İtalyan hakemi Nicola Rizzoli.

Topun başına da 3 hafta önceki lig maçında Bayern karşısında penaltı kaçıran Lewandowski degil, İlkay Gündoğan geldi ve topu sağ köşeye uzanan Neuer’in soluna göndererek 68. dakikada oyunu beraberliğe taşıdı.

Dortmund golünden hemen sonra Bayern gole cok yaklaştı. Müller topla buluştu, Roman Weidenfeller’i de geçerek topu kaleye gönderdi, ya gol olacaktı ya da Robben için asist, ama Subotic çizgiden uzaklaştırdı.

Maç içinde karşı karşıya kaldığı iki pozisyonu da değerlendiremeyen Robben ise finalde son sözü söyleyen isim oldu.

Ribery’nin pasıyla ceza sahasına giren yıldız futbolcu, yine kaleciyle karşı karşıya kaldı, bu kez hafif bir dokunuşla maçın en iyi isimlerinden Weidenfeller’i çaresiz bıraktı.

Bir yandan golü kutlarken, bir yandan da geçen yılki finalde Chelsea karşısında kaçırdığı penaltının gölgesinden kurtulmuş olmanın sevincini yaşıyordu Hollandalı yıldız. (BBC)

1383070cookie-checkBayern Münih’in son dakika zaferi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.