Baykal bu kez de taslağa kızdı

Baykal, ”(Bizim inadımız inat, yüzde 46 oy kaldık, biz kendi kafamıza göre bir anayasayı Türkiye’ye dayatacağız) ısrarı içine girerlerse, buna Türkiye çok büyük tepki gösterir. Biz bu tepkiye elbette kol kanat gereriz, sahip çıkarız” dedi.


Baykal, Kanal D Televizyonun’da soruları yanıtlayan Baykal, taslağın Türkiye’yi birdenbire çok üzüntü verici bir tartışma ortamının içine çektiğini  ifade ederek, ”Bu getirilen taslak Atatürk adını ve Atatürk düşüncesini tasfiye etmeyi amaçlayan bir taslaktır. Çok açık, çok net bu doğrultuda çok gözü kara bir atılım yapmaktadır. Atatürk referansı kısmen korunmaktadır. Ama bu bir zorunluluk olarak asgariye indirilmiş bir şekilde tutulmaktadır. Yani Atatürk’e sırtını dönen bir anayasa vardır” diye konuştu.


Bu noktanın taslağa ilişkin bundan sonraki gelişmeler açısından da yön verici olduğunu savunan Baykal, şöyle devam etti:


”Bu anayasa laikliğin içini boşaltan bir anayasadır. Bu anayasanın getirdiği yeni anlayış içinde din-devlet ilişkisi yeniden düzenlenecektir, din-eğitim ilişkisi yeniden düzenlenecektir. Yaşam tarzı, yaşam biçimi ve yaşam sembolleri toplumda yepyeni bir noktaya gelecektir. Bu getirilen anayasadan sonra dini baskı ve tarikat ağırlığı toplumsal yaşamda, eğitimde ve devlet düzeninde çok açık biçimde ortaya çıkacaktır.”


Baykal şu görüşleri dile getirdi:


”Nasıl olmuştur da Türkiye’nin yeni anayasa taslağına eğitim dilini etnik dillerde yapmayı öngören bir madde girmiştir. Bu bizim ancak Sevr’den sonra Lozan’da elde ettiğimiz ulusal bütünlüğümüzü 84 yıl sonra bir anayasayla geri vermemiz sonucunu doğuracaktır. Vahim bir tablodur. ”

1048470cookie-checkBaykal bu kez de taslağa kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.