Baykal: ‘Demokrasi yozlaştırıldı’

CNN Türk’de ARENA programına konuk olan Baykal, şehit düşen 15 askerin acısının milletçe yaşandığını söyledi.


Türkiye’nin, terör konusunun kendisi için yaşamsal önemini dünyaya göstermesi gerektiğine işaret eden Baykal, “Daha bunu göstermedi. Türkiye, bu konuda dünya tarafından idare edilebilir bir ülke konumundadır” değerlendirmesinde bulundu.


Çankaya’da Terör Zirvesi’nin gerçekleştirildiğini ve Bakanlar Kurulu’nun toplandığını hatırlatan Baykal, “Bakanlar Kurulu, topu Terör Zirvesi’ne attı ve ‘oradan çıkacak olan kararları uygulayacağız’ dedi. Terör Zirvesi’nden sonra yapılan açıklamada da ‘Bunun uluslararası boyutunu anlatma konusunda üzerimize düşen görevi kararlılıkla sürdüreceğiz’ denildi. Boş laf, laf bunlar” dedi.


“Terör olaylarının arkasındaki politikanın, Türkiye’yi bölmeye yönelik olduğunu” ifade eden Baykal, “Türkiye ile ilgili talepler ortadan kalkmış değildir, zaman aşımına uğramıştır. Artık Türkiye’ye yönelik tuzakların ciddiyetini kavramamız lazım” diye konuştu.


Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı hakkında ABD’nin tutumu değerlendiren Baykal, “Bu, Türkiye’ye yönelik baskı mekanizmalarından birisidir ve sistemli şekilde Türkiye’ye yönelik olarak kullanılmaktadır” dedi.


“Bugün Türkiye’ye bakan bütün gözlemciler, Türkiye’nin laik, Atatürk Cumhuriyeti olduğu gözlemini yapamaz haldedirler” görüşünü dile getiren Baykal, şöyle devam etti:


“Ilımlı İslam Cumhuriyeti deniliyor. Bu vahim bir manzaradır. Türkiye buraya sürüklenerek geldi. Bunun altında 10 yılların örgütlenme ve kadrolanma, kültür politikaları, medyada ve sermayede ortaya çıkan yeni yapılanma, eğitim sistemi yatıyor.”


Baykal, partisinin Mart ayında yapılacak kurultayında, genel başkanlığa aday olup olmayacağı yönündeki bir soruyu, “Bu konularda ben hiçbir zaman aylar öncesinden adayım diye açıklamada bulunmadım. Ben siyaseti bir görev ve sorumluluk diye düşünüyorum. Partimin ve ülkemin bana ihtiyacı olduğu sürece hiç kuşku yok ki görevimi yapacağım” karşılığını verdi. 

1049040cookie-checkBaykal: ‘Demokrasi yozlaştırıldı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.